DOMAĆI PASTIRSKI RECEPT Najbolji gulaš od svinjskog mesa
Foto: Coolinarika

DOMAĆI PASTIRSKI RECEPT Najbolji gulaš od svinjskog mesa

Za pste polizati.

Svinjski gulaš

Svinjski gulaš sa pire krompirom ili kuvanim makaronama je pravi pogodak za današnji ručak i obrok koji se ne odbija. Gulaš od svinjskog mesa je uvek dobrodošao dodatak domaćoj trpezi.

Sastojci:

– 800 g svinjskog mesa od buta

– 4-5 glavica crnog luka

– 1 kašika svinjske masti

– 2 čena belog luka

– so, biber i vegeta po ukusu

– 1 kašičica aleve paprike

– 1-2 kašike brašna

– 4 dl soka od paradajza

– ljuta papričica i lovorov list po želji

Priprema

Na tihoj vatri zagrijte svinjsku mast. Dodajte sitno sjeckani crni luk i dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte meso od buta isjeckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.

Pokušajte da meso isjeckate na kockice približno jednake veličine čime ćete ubrzati proces dinstanja jer će se komadi mesa dinstati ravnomerno i biti gotovi u isto vrijeme. Nalijte meso i luk vodom tako da voda tek prekrije meso i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta provjerite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno miješanje.

Kada se meso skuva i omekša, a voda skoro ispari, dodajte začine, sitno sjeckani bijeli luk i promiješajte. Pospite meso brašnom, promiješajte, a potom dodajte i alevu papriku i sve dodatno dobro promiješajte. Nalijte gulaš sokom od paradajza, vodu dolijte po potrebi, dodajte list lovora i pola ljute papričice po želji. Pustite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno miješanje.

Gulaš poslužite topao uz tjesteninu, kuvani krompir ili krompir pire i čašu crnog vina.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)