Baby Lasagna najavio prvi samostalni koncert u Zagrebu
Foto: Screenshot

Baby Lasagna najavio prvi samostalni koncert u Zagrebu

Izabrao je koncertni prostor na otvorenom u samom centru Zagreba.

Baby Lasagna, najviše plasirani hrvatski predstavnik u istoriji Evrovizije, dolazi na zagrebački stadion Šalata na prvi veliki samostalni koncert u četvrtak, 12. septembra, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

S osvojenim drugim mjestom na ovogodišnjoj Evroviziji, te kao takmičar s najviše glasove publike, Baby Lasagna je ušao u muzičku istoriju. Nakon što ovoga ljeta nastupi na velikom broju festivala u regiji i inostranstvu, za prvi samostalni cjelovečernji koncert odabrao je legendarni koncertni prostor na otvorenom u samom centru Zagreba.

Uz globalni hit “Rim Tim Tagi Dim”, kao i od prije objavljene pjesme “IG BOY” i “Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much”, Baby Lasagna će na Šalati uživo predstaviti ostatak albuma prvenca “Demons & Mosquitos”, čiji se izlazak očekuje na jesen.

Nakon što je “Rim Tim Tagi Dim” ušao u popis top 50 pjesama po slušanju na Spotifyju, singl trenutno ima poziciju na visokom petom mjestu na viralnoj ljestvici 50 globalnih hitova.

Stadion Šalata biće prilika da uz veliku produkciju, brojne goste i iznenađenja, Baby Lasagna podsjeti na energične i spektakularne nastupe kojima je osvojio svjetsku publiku u posljednjih nekoliko sedmica, prenosi N1.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)