Banjalučki SNSD proslavio Dan srpskoj jedinstva brojnim zloupotrebama

Banjalučki SNSD proslavio Dan srpskoj jedinstva brojnim zloupotrebama

Postavlja se pitanje da li su od MUP dobili dozvolu za skup.

SNSD nije uspio da proslavu Dana srpskog jedinstva, u zajedničkoj organizaciji Srbije i Republike Srpske, u Bijeljini iskoristi za promociju stranke u kampanji jer su se u Bijeljini pojavili funkcioneri opozicionih stranaka u Republici Srpskoj koji su u Bijeljini imali korektne kontakte sa Aleksandrom Vučićem i Partijarhom SPC.

Raniji plan SNSD-a je bio da se Dan srpskog jedinstva u Bijeljini isoristi za podizanje rejtinga te stranke i Milorada Dodika u Semberiji, prije svega, ali i u cijeloj Republici Srpskoj. Zato je obilježavanje Dana srpskog jednistva u Banjaluci, u organizaciji SNSD-a, pretvoreno u klasičan predizborni skup.

Iako je iz gradskog odbora SNSD-a najavljeno da će ova stranka obilježiti Dan srpskog jedinstva tako što će od zgrade Vlade do trga Krajine biti pronesena srpska zastava duga stotinu metara, obilježavanje praznika pretvorilo se u klasičan predizborni skup, piše portal Gerila.

Vlado Đajić, predsjednik gradskog odbora te stranke u Banjaluci, na trgu je pozvao građane da glasaju za SNSD, jer ne smije biti dozvoljeno izdajnicima da pobijede.

I Đajić i Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, naglasili su da je jedino ta stranka garant stabilnosti Republike Srpske. Najavili su centralni predizborni skup na trgu Krajine za 30. septembar ukoliko im to ne bude zabranjeno.

Inače, policija u Banjaluci nikada nije zabranila ni jedan politički skup stranaka na vlasti a iz banjalučke Policijske uprave nisu odgovorili na pitanja da li je ova stranka tražila odobrenje za skup na trgu kao i da li je odobreno javno okupljanje.

Upravo je banjalučka policija u prethodnih nekoliko godina nebrojeno puta spriječavala građane i aktiviste da se okupljaju na javnim površinama uz obrazloženje da javni skup nije dozvoljen. Čak i kada su u pitanju bila okupljanja nekoliko ljudi ili konferencije za medije na javnoj površini.

Skupu SNSD-a u Banjaluci prisustvovala su i djeca iz banjalučkog Daun sindrom centra, što ne bi bilo degutantno da nije riječ o stranačkom skupu.

Inače, smjernice Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine su jasne i one preciziraju da je zabranjena zloupotreba djece i izbornoj kampanji kao i da je zabranjeno pozivanje djece na političke skupove i druga masovna okupljanja.

Zloupotreba djece u aktuelnoj kampanji, doduše, nije isključivi eksluzivitet SNSD-a.

GERILA info

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)