BEZ PEČENJA Kolač s kestenom i čokoladom

BEZ PEČENJA Kolač s kestenom i čokoladom

Kolač je još bolji sutradan, kad se ukusi sjedine.

Spoj čokolade, ruma i kesten-pirea daje savršenu aromu i baršunastu teksturu.

Sastojci:

Za podlogu:

200 g mljevenog keksa

100 g otopljenog putera

2 kašike mlijeka

Za kremu:

400 g kuvanog i pasiranog kestena (ili gotov kesten-pire)

100 g šećera u prahu

100 g omekšalog putera

100 ml slatke pavlake

1 kašika ruma (opciono)

prstohvat soli

Za glazuru:

150 g tamne čokolade

100 ml pavlake za šlag

Priprema:

Podloga:

Pomiješaj mljeveni keks s otopljenim puterom i mlijekom. Smjesu utisni u manji pleh obložen papirom za pečenje. Stavi u frižider dok pripremaš kremu.

Krema:

Zagovornik demokratije i slobodnih medija, dok u pozadini štiti i razvija svoje interese

U većoj posudi izmiksaj kesten-pire, šećer u prahu, puter, pavlaku i rum dok ne dobiješ glatku, svilenkastu kremu. Nanesi preko podloge i poravnaj.

Glazura:

Pavlaku zagrij do tačke vrenja, skini s ringle, dodaj čokoladu i miješaj dok se ne otopi. Prelij preko kreme i vrati kolač u frižider da se stegne najmanje 3 sata.

Mondo

KATEGORIJE
TAGOVI