
BEZ PEČENJA Kolač s kestenom i čokoladom
Kolač je još bolji sutradan, kad se ukusi sjedine.
Spoj čokolade, ruma i kesten-pirea daje savršenu aromu i baršunastu teksturu.
Sastojci:
Za podlogu:
200 g mljevenog keksa
100 g otopljenog putera
2 kašike mlijeka
Za kremu:
400 g kuvanog i pasiranog kestena (ili gotov kesten-pire)
100 g šećera u prahu
100 g omekšalog putera
100 ml slatke pavlake
1 kašika ruma (opciono)
prstohvat soli
Za glazuru:
150 g tamne čokolade
100 ml pavlake za šlag
Priprema:
Podloga:
Pomiješaj mljeveni keks s otopljenim puterom i mlijekom. Smjesu utisni u manji pleh obložen papirom za pečenje. Stavi u frižider dok pripremaš kremu.
Krema:
Zagovornik demokratije i slobodnih medija, dok u pozadini štiti i razvija svoje interese
U većoj posudi izmiksaj kesten-pire, šećer u prahu, puter, pavlaku i rum dok ne dobiješ glatku, svilenkastu kremu. Nanesi preko podloge i poravnaj.
Glazura:
Pavlaku zagrij do tačke vrenja, skini s ringle, dodaj čokoladu i miješaj dok se ne otopi. Prelij preko kreme i vrati kolač u frižider da se stegne najmanje 3 sata.
Mondo
