ĐAJIĆ BEZ ODGOVORA NA OPTUŽBE Otpjevao sam jednu pjesmu, nisam dao ni marku?! VIDEO
Foto: D. Rakita

ĐAJIĆ BEZ ODGOVORA NA OPTUŽBE Otpjevao sam jednu pjesmu, nisam dao ni marku?! VIDEO

Đajić tvrdi da nije organizator Krajiških večeri. Na ostale optužbe i pitanja nije odgovorio. Jučerašnji događaj nazvao "sramotom".

Na pitanje novinara da prokomentariše jučerašnje tvrdnje  gradonačelnika Draška Stanivukovića i ozbiljne optužbe, direktor UKC RS i predsjednika GrO SNSD Banjaluka Vlado Đajić je danas izjavio da je on “samo otpjevao jednu pjesmu i da Krajiške večeri nije finansirao ni sa jednom markom”.

– To je takva laž i takva uvreda. Ja prije svega nisam organizator. Mi smo imali jedno veče gdje sam ja otpjevao tu jednu pjesmu, onako smo se zezali da malo skrenemo pažnju na našu tradiciju i na našu muziku krajišku i to je naš dio našeg folklora. Mi slušamo američku, englesku, evropsku muziku, slušamo i etno, slušamo i narodnu i zabavnu… To je naš domaći etno, kao što Srbija ima Guču i mi smo tako skrenuli pažnju na tu našu krajišku pjesmu gdje sam i ja pjevao. I onda su ti izvođači krajiške pjesme, pošto je taj naš nastup imao preko 100.000 pregleda (na društvenim mrežama, prim.nov.), mene zamolili da i ja gostujem da im malo pomognem kao poznata ličnost u moralnoj podršci. Jer ja nisam uložio nijednu marku za te krajiške pjesme, tu sam više kao neka prepoznatljiva osoba koja pomaže sve, pacijente, djecu, sportske klubove, sportiste, pojedince, dobre đake. Tu sam bez ijednog uloženog eura, feninga, marke, nisam uložio nijednu marku. To se sve krivo gleda zato što se sve što se lijepo dešava u Republici Srpskoj i što napreduje njima smeta jer je oni ne vole, kao što ne vole ni grad. Oni ništa ne znaju, nemaju struku, nemaju zanimanje – rekao je Đajić.

Da to i nije baš tako potvrdio je ranije Zoran Jelić, direktor Centra za socijalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Down syndrom centar Banjaluka”, u intervjuu za portal Blink 17.jula ove godine. Igrom slučaja, upravo je danas Jelić stajao pored Đajića dok je davao navedenu izjavu.

– Vlado Đajić je veliki dobrotvor našeg centra, on kad donese 5.000 KM za pomoć našem funkcionisanju ja ga ne pitam je li on to ukrao jer je bitno da je to nama donio, ovo naravno parafraziram – izjavio je ranije za BLink Jelić i dodao da je Đajić u mnogo navrata do sada finansijski i organizacijski pomogao “Down syndrom centar Banjaluka”.

ĐAJIĆ PRIČAO SAMO O KRAJIŠKIM VEČERIMA, NE I O “MOKRIM ČVOROVIMA NA UKC RS”

Đajić je danas spominjao samo Veče krajiške muzike, iako je Stanivuković naveo daleko više događaja za koje je tvrdio da ih finansira upravo direktor UKC.

– Postavljamo pitanje da li sve i jedan doktor u UKC RS, pored svoje plate u iznosu od 2-3.000 KM, zarađuje dodatno još 200.000 ili 300.000 KM? Vidite da je za “SNSD disko” gdje je bilo oko 20 različitih pjevača dat honorar oko 150.000 KM?! Stoga pitam dr Vladu Đajića, ko je vama dao 150.000 KM za honora pjevača? Pošto je na tim žurkama i piće besplatno, izračunali smo da je tu utrošeno oko 16.000 KM po koncertu, i ako znamo da je u pitanju 20 koncerata, dolazimo do brojke da je samo za piće potrošeno oko 300.000 KM?! Za iznajmljivanje prostora izdvojeno oko 20.000 KM mjesečno, što je do sada, za 5 mjeseci, trošak od oko 100.000 KM, a na Krajiške večeri je dato 100.000 KM Vlado Đajić je platio za 210 članova SNSD-a  odlazak na odmor na more čak 130.ooo KM!– rekao je juče Stanivuković na pres konferenciji u blizini UKC RS.

– Mi sada pitamo koliko je novca od garaže koja se gradi kod UKC otišlo na ovaj “zabavni program”? Koliko novca je potrošeno od izgradnje garaže i od drugih javnih radova na UKC? Pitamo Đajića da li ona ista firma koja radi mokre čvorove na UKC, da li je to ista firma koja pravi zgrade u kojoj baš on ima stanove? – dodao je Stanivuković.

Đajić ipak nije odgovorio na ovu sumnju (ili optužbu) koju je gradonačelnik Banjaluke na njegov račun juče iznio na pres konferenciji.

– Ja više ne želim da komentarišem tog čovjeka jer se juče pokazao, dotakli su dno dna. Mislio sam da su u njegovom društvu barem dvije osobe, da tako kažem, normalne. Moji doktori su rekli da su do juče smatrali da je i on (Stanivuković) normalan – izjavio je na današnjoj pres konferenciji dr Vlado Đajić, direktor Univerzitetsko kliničkog centra RS.

Đajić je istakao da je neprimjereno dođi autobusom na lokaciju gdje se liječe djeca i bolesni, koje je faktički, kako je rekao, “sveto mjesto”.

– Juče su ljudi napustili svoje porodice. Juče smo imali preko 1000 pacijenata ovdje i niko nije mogao da vjeruje da se to dešava. Onda su moje sestre i ljekari guglali i pretraživali internet, da je negdje gradonačelnik uzeo autobus i stavio ljude stručnjake i došao prek Klinički centar u svom gradu i da tu mitinguje. Zaista nemam riječi – rekao je Đajić.

Direktor UKC RS je rekao da su i medicinsko osoblje i pacijenti “zgroženi činjenicom ko je na čelu Gradske uprave Banjaluka, a nakon jučerašnjeg događaja”. Dodao je i da Stanivukovićeva administracija ništa nije radila sem ekscesa i performansa.

Ostaje ipak nejasno kako je navedeni autobus smetao pacijentima, budući da uopšte nije prišao blizu UKC RS pa ga pacijenti nisu ni mogli vidjeti jer se nalazio na parkingu u blizini heliodroma.

– Sramota me je da komentarišem jučerašnji događaj, sramota kao ozbiljnog rukovodioca insitucije gdje je zaposleno oko 2000 fakultetski obrazovanih osoba, sramota me je da nam je takva osoba gradonačelnik – izjavio je Đajić.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)