DOBAR SAVJET Kako se peče najukusnije pile?
Foto: Pexels

DOBAR SAVJET Kako se peče najukusnije pile?

Ako želite sočno mesi i kožicu da se lijepi za prste, onda ga definitivno napravite na ovaj način.

Neće vam biti potrebno puno namirnica, a barbikju sos možete da zamijenite i nekim sosom po vašem izboru.

Kao prilog služite krompir ili povrće, a može da se jede i samo sa salatom.

Sastojci:

pile od 2 kg

30-40 g putera

So, biber

roštilj sos (barbikju sos)

Priprema:

Piletu isjecite nogice, pa presecite kod trtice kraj i višak kože.

Zatim presjecite pile po dužini da dobijete 2 djela.

Osušite pile ubrusima i premažite puterom, spoljašnju i unutrašnju stranu, kao i ispod kožice.

Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite na pleh obložen pek papirom.

Pecite na 220°C oko 35 minuta.

Zatim izvadite pile i premažite roštilj sosom (barbikju sos) i vratite u rernu na još 5 minuta.

Premažite pile još dva puta i posle svakog premaza vratite u rerni na po 5 mintua.

Prije služenja neka pile odmori 5-10 minuta.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)