DODIK BRANI OKUKU: “Mandić doslovno sve slagao”
Foto: D. Rakita

DODIK BRANI OKUKU: “Mandić doslovno sve slagao”

Nije ovo Mandiću prvi sukob sa ratnim komadantima, tvrdi Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prosto nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije tvrdi Dodik doslovno slagao sveo događaju u vezi sa savjetnikom predsjednika Branislavom Okukom u Trebinju.

-Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao. Činjenice su jasne i dokumentovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti, naveo je Dodik.

On je istakao da je apsurdno dovoditi u isti kontekst patriotizam Okuke i Mandića.

-Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti, naveo je Dodik na društvenoj platformi Iks.

Dodik je istakao da je Repblika Srpska bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze, prenosi Banjaluka.net

Mediji su objavili da je Mandić rekao da je Okuka “uperio pištolj u njega” juče u Trebinju.

Iz trebinjske Policijske uprave saopšteno je da je uhapšeno lice čiji su inicijali S.L. u Trebinju, prilikom intervencije policijskih službenika tokom verbalnog sukoba između lica čiji su inicijali B.O. i M.M.

Policijski službenici saslušali su lica B.O. i M.M., kao i lice S.L. koje je bilo u pratnji lica M.M., a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izjasnio se da nema elemenata krivičnog djela.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)