DODIK: Mir u BiH nije ugrožen
Foto: D. Rakita

DODIK: Mir u BiH nije ugrožen

Nikakve puške, građanski rat je uradio sve što je trebao da uradi, postavio je granicu, istakao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da mir u BiH nije ugrožen i da postoje politički procesi koji se odvijaju.

-To su politički procesi koji traže centralizaciju i politički procesi koji su nametnuti od jednog dijela liberalnog svijeta sa zapada, iz Amerike, iz Evrope, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On je ocijenio da apsolutno nema nikakvih elemenata ugrožavanja mira, te da će sve to, kako kaže, završiti na nekim referendumima i političkim odlukama, odnosno većinskim odlukama parlamenata.

Sve će se to na taj način završiti. Nikakve puške. Građanski rat je uradio sve što je trebao da uradi, postavio je granicu. Republika Srpska nema aspiracije izvan toga, ali ima aspiraciju da brani ono što je unutra, poručio je Dodik, prenosi Srna.

On smatra da će sve ovo jednog dana samo po sebi da se desi, bio tu Kristijan Šmit ili neko drugi ili ne bio, to je neko drugo pitanje.

Predsjednik Srpske je upitao da li neko vjeruje u izjavu Šmita da ga podržavaju ljudi iz Srpske.

-Šta mislite da je neki intelektualac i da je neki koji ima legitimitet, kako bi tek onda? Ovako sa takvim budalaštinama koje on izmišlja, uopšte nije teško izaći, rekao je on.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)