DODIK SE “OBRUŠIO” NA N1: “Mislite da nemamo službu koja prati šta radite“
Foto: D. Rakita

DODIK SE “OBRUŠIO” NA N1: “Mislite da nemamo službu koja prati šta radite“

Reakciju je izazvalo pitanje o uhapšenima u akciji "Kode".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se ponovo na konferenciji za medije obrušio na N1 televiziju te je između ostalog rekao da je “veoma trpeljiv” jer uošte dopušta novinarima ove televizije ulazak u službene prostorije Republike Srpske.

Ujednom trenutku je novinarku pitao da li misli da on nema službu koja prati šta radi N1?

Dodik je danas članovima porodica poginulih boraca bivše Vojske Republike Srpske dodijelio odlikovanja, nakon čega se obratio medijima, a nizala su se pitanja od ekonomskih, do političkih, prenosi Srpskainfo.

Na pitanje da prokomentariše to što su se u njegovoj blizini našle osobe iz kriminalnog miljea, a što je aktualizovano nakon hapšenja u akciji “Kode”, Dodik se obrušio na N1.

– Vi iz N1 samo gledate kako ćete nešto… Ako sam i po čemu poznat, onda je to što meni osobe iz kriminalnog miljea ne mogu ni da priđu. Nemojte da podvaljujete, lažete, kad god zinete lažete, niko nije bio kod mene, niti može da mi priđe, ne možete da mi pripišete nikakvo ni prijateljstvo, ni druženje, a dvadeset godina sam na vlasti – rekao je Dodik.

– Možda je to propust obezbjeđenja, ne aludiram…?”, upitala je reporterka.

Dodik je na to rekao da je možda bilo „u izbornim kampanjama, u onoj gužvi, da neko priđe da se slika“, navodeći da je to izvan kontrole.

– To što vi od toga pravite pravilo, znam da je to vaš redakcijski zadatak, da klevećete po Republici Srpskoj. Vaša TV, ne vi lično, da uporno izmišljate priče, o ruskom uticaju, vaš narativ, kako ja mogu da vidim pregled koji dobijam je uvijek isti – Republika Srpska je loša, ona čeka naredbu Putina da uradi ovo, ili ono, zato što oni koji stoluju u Sarajevu oni tako žive, čekaju samo strance, pa ni vi, vaša TV dok ne dobije nalog američke ambasade. Vi ste njihova televizija, N1 je njihova TV – u dahu je izgovorio optužbe Dodik.

U jednom trenutku dok je optuživao N1 da je dio politike koja ruši Republiku Srpsku i da ima “antisrpski narativ” uzeo je mikrofon N1 navodeći da ga uzima “kako se novinarka N1 ne bi loše osjećala”.

– Vama ne govorim ništa, govorim o tome, takvi ste u Srbiji, takvi ste ovdje, antisrpski narativ N1 je veoma poznat. I mi smo veoma trpeljivi što vam uopšte dozvoljavamo da uđete u službene prostorije. Nemojte da petljate i podvaljujete – rekao je Dodik.

– Nije to tako baš predsjedniče – nakon press konferencije rekla je novinarka N1.

– Još je gore. Samo zato što je pred ovim mikrofonima, inače vam sve nisam rekao, ‘oćete… Mislite da mi nemamo službu koja vas prati šta radite? – nastavio je Dodik.

– Šta radim? – upitala je novinarka N1.

– Šta niste uradili? Vas treba zabraniti! Ne Vi, ja vama stalno govorim Vama, a vi ste subverzivan državni element, ja govorim o N1. Radite za drugu državu, ja radim za ovu državu. Radite za platu za drugu državu protiv svoje države – izjavio je Dodik, piše N1.

Do ovakve reakcije došlo je nakon upita o uhapšenima u akciji ‘Kode’, među kojima su i osobe koje su se pojavljivale na skupovima SNSD.

Kako podsjeća N1, javnosti je poznat snimak sa skupa ove stranke u Vojkovićima, gdje se jedan od uhapšenih Milan Međo, između ostalih, rukuje sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Berjan i član OO SDS Istočna Ilidža Miroslav Lučiću održali su danas konferenciju za medije o aktuelnoj situaciji u Istočnom Sarajevu, a u vezi sa nedavnim hapšenjima osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima.

Berjan je tom prilikom upitao zašto je prilikom svakog boravka Dodika u Istočnom Sarajevu bio u okruženju osoba koje su, zahvaljujući MUP Srpske, nedavno uhapšena zbog nedozvoljenog prometa opojnih sredstava? Pokazao je fotografije skinute sa zvaničnih naloga na društvenim mrežama SNSD.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)