EVROPSKO PRVENSTVO U KINESKOM RVANJU Banjalučani osvojili sedam medalja
Foto: Kungfu Vušu klub Lotos

EVROPSKO PRVENSTVO U KINESKOM RVANJU Banjalučani osvojili sedam medalja

Veliki podvig na Evropskom prvenstvu u kineskom rvanju.

Članovi šuai điao tima Bosne i Hercegovine, koju čine članovi Kungfu Vušu kluba Lotos iz Banjaluke, osvojili su sedam medalja na Evropskom prvenstvu u kineskom rvanju koje je prije nekoliko dana održano u italijanskom gradu Montesilvano.

Marija Palić je osvojila dvije zlatne medalje, Lea Vujasin se okitila i zlatom i srebrom, Ana Matavulj je osvojila srebro, kao i Mile Đumić, dok je bronzano odličje pripalo je Mihailu Đumiću.

Trener ovog tima Dragan Đumić navodi da je ovo izuzetan uspjeh.

-Takmičenje je bilo više nego značajno za članove našeg tima. Ne samo zbog iskustva, već i zbog broja takmičara koji su se pojavili na ovoj smotri. Za razliku od gotovo svih zemalja učesnika, mi smo kinesko rvanje počeli da treniramo prije tri godine, tako da je ovaj rezultat time daleko vredniji, istakao je Đumić.

Dodaje kako bi to trebalo da bude dodatni motiv institucijama da pomognu razvoj ovog sporta, pogotovo što je kinesko rvanje u svijetu dobilo status kao i džudo kada je u pitanju fizički razvoj djece.

-Šuai điao, odnosno kinesko rvanje, predstavlja izuzetan sport za psiho-fizički razvoj djece. Sistem vježbanja uključuje cijelo tijelo, a posebna pažnja se posvećuje pravilnom formiranju kičmenog stuba djeteta. Nadam se da ćemo u narednom periodu na osnovu ovih rezultata dobiti i veću podršku, kazao je Đumić.

Marija Palić podvlači da se ekipa posljednjih nekoliko mjeseci pripremala – udarnički.

-Svaki dan smo imali dva treninga po dva ili dva i po sata. Meni je ovo prvo takmičenje i prve medalje, tako da sam više nego zadovoljna. Nadam se da ćemo sljedeće godine učestvovati na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Makau, istakla je Palić.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)