Francuski kolač s trešnjama
Lagani kolač sa trešnjama idealan je predstojeće ljetnje dane.
Ono što je zanimljivo kod njega je to što ne morate da budete previše spretni u kuhinji da biste ga zamutili i ispekli – možete ga i lijevom rukom praviti.
Takođe, sigurni smo da sa sastojke već imate u svom domu, tako da vam ova poslastica neće oduzeti puno vremena.
Sastojci:
- 300 g trešanja
- 70 g glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 250 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- malo putera za podmazivanje
Priprema:
- Izmiksajte posebno bjelanca, pa dodajte šećer kako biste dobili pjenastu strukturu. Nakon toga, dodajte žumanca, pa sve zajedno opet sjedinite mikserom.
- Prethodno navedenoj smjesi dodajte brašno i prašak za pecivo, pa na kraju mlijeko i ekstrakt vanile.
- Iskoristite puter za podmazivanje pleha, i na dno stavite trešnje, pa preko njih dobijeno tijesto.
- Pecite na 180 stepeni, od 20 do 25 minuta.