JEDAN OD SIROMAŠNIJIH POLITIČARA Evo šta je Vukanović prijavio od imovine
Foto: V. Ševčuk

JEDAN OD SIROMAŠNIJIH POLITIČARA Evo šta je Vukanović prijavio od imovine

Prijavio poslaničku platu u visini od 3.605 KM, kao i 2.000 KM dodatnih prihoda.

Jedan od najglasnijih opozicionara u Srpskoj i lider pokreta „Za pravdu i red“, Nebojša Vukanović spada među siromašnije političare jer od imovine može se pohvaliti samo stanom od 38 kvadrata i ušteđevinom od 15.000 KM.

Imovinski profil ovog narodnog poslanika sa najznačajnijim biografskim podacima objavljen je u CIN-ovoj bazi „Imovina političara“.

Prema dostupnim podacima iz ove baze, Vukanović, pored stana u Trebinju, vrijednog oko 100.000 KM i ušteđevine od 15.000 KM, posjeduje i automobil „volvo“, star 19 godina, a čija vrijednost se procjenjuje na oko 12.000 KM, prenosi Srpskacafe.

Novinarima CIN je rekao da ima oko 15 hiljada maraka ušteđevine od zarade sa svoje internetske stranice.

U Vukanovićevom imovinskom kartonu navodi se i imovina, čiji je vlasnik njegova majka Nevenka, a riječ je o porodičnoj kući u Trebinju od 150 kvadrata, čija vrijednost se procjenjuje na oko 300.000 KM, te 500 kvadrata zemljišta, vrijednog 25.000 KM.

Vukanović ima i kredit u iznosu od 50.000 KM koji je digao kod IRB za kupovinu stana sa rokom otplate do 2029. godine. Prošle godine je isplatio i zadnju ratu za kredit koji je digao u Unikredit banci u visini od 30.000 KM.

Kada je riječ o ličnim primanjima, Vukanović je prijavio poslaničku platu u visini od 3.605 KM, kao i 2.000 KM dodatnih prihoda. Kako je pojasnio, riječ je o mjesečnom prihodu koji dobija za monetizaciju svog portala.

U imovinskom kartonu još stoji da je Vukanović osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom gradu, a diplomirao 2005. godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na Odsjeku za istoriju i geografiju.

Vukanović je novinarima CIN rekao da je tokom studija radio različite poslove.

Kako je rekao, četiri godine je radio kao fizički radnik u magacinu, istovarajući kamione za različite firme.

U studentskom domu je imao prodavnicu zbog koje je „namjerno malo odužio“ fakultet jer je dobro zarađivao.

– Poslije sam taj novac od prodavnice, kad sam diplomirao, uložio u jednu farmu svinja. Imao sam 30-ak svinja, rekao je Vukanović.

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)