Kremasti dezert sa kokosom
Rijetki ne vole ukus i miris kokosa.
Preporučujemo za ovu nedjelju. Ko ne voli kokos? Možda tek rijetke osobe.
Sastojci: 2 šolje zdrobljenih keksića (po želji), 2 kašičice šećera, 1/4 šolje maslaca, 1 vrećica pudinga, 1 i tri četvrtine šolje mlijeka, 2 srednje banane, 2 šolje tučenog slatkog vrhnja, 1/2 šolje kokosa.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 190stepeni. Samljeti kekse na sitno. Pomiješajte smljeveni keksi i maslac te napravite glatko tijesto i stavite ga u kalup za pečenje.
2. Bazu pecite dok ne poprimi zlatnu boju. Zajedno umutite vrećicu pudinga i mlijeko prema uputama na pakiranju.
3. Banane narežite na kolutiće i stavite ih u bazu. Prelijte puding preko baze i pospite ga isjeckanim kokosom. Premažite tučenim slatkim vrhnjem i po vrhu posipajte komadiće keksića. Pokrijte kalup i stavite ga u frižider 2 sata, prenosi Avaz.