Kresojević: Za blokadu Akvane novi izgovor SNSD-u je prisustvo građana
Foto: D. Rakita

Kresojević: Za blokadu Akvane novi izgovor SNSD-u je prisustvo građana

Kresojević smatra da su na djelu dvostruki aršini jer im ranije nisu smetali građani koji su pratili sjednice.

Za blokadu Akvane novi izgovor SNSD-u je prisustvo građana, napisao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević na svoj Fejsbuk profilu.

– Kao izgovor za prekidanje vanredne sjednice predsjednik skupštine je iskoristio prisustvo građana koji očekuju prekid blokada grada od strane skupštinske većine – kaže Kresojević.

Kresojević smatra da su na djelu dvorstruki aršini jer im za sjednicu 8. decembra 2022. godine nisu smetali zaposleni u ZIBL-u u prostorijama Gradske uprave koji su pratili diskusiju u vezi sa deblokadom ovog preduzeća.

– Isti slučaj se desio 11.6.2023. kada je predsjednik skupštine na vanrednu sjednicu pozvao predsjednike savjeta mjesnih zajednica. Uostalom, član 84. stav 1) Poslovnika skupštine kaže: “Skupština radi u sjednicama koje su otvorene za javnost”. Zašto bi se skupštinska većina plašila građana koji traže prekid blokade Akvane i funkcionisanja grada? Jedini logičan odgovor je da oni ne žele odustati od blokade i plaše se reakcije građana – kaže Kresojević i dodaje da se valjda vanredna sjednica zakazuje, a ne prekida usljed vanrednih okolnosti.

Kresojević naglašava da je predsjednik Skupštine Grada, Ljubo Ninović jučerašnju vanrednu sjednicu prekinuo pozivajući se na “višu silu i vanredne okolnosti”.

– Vanredne okolnosti su da je potrebno do 30.6. izmiriti dugovanja prema Novoteksu koja su stvorile uprave iz doba SNSD-a, pri čemu su nam ostavili oko 6 miliona KM dugovanja sa zateznim kamatama i zbog toga je nužno usvojiti odluku o dokapitalizaciji i kreditnom zaduženju Akvane. Svako neka radi svoj posao, mi smo predložili održivo rješenje, a skupštinska većina neka da bolji održivi prijedlog ili neka usvoji postojeći –  rekao je Kresojević i dodao da je jedino neprihvatljivo odbijanje zasjedanja i rješavanja ovog problema.

Gradski menadžer naglašava da skupština treba da usvaja odluke koje gradu donose prihode, građanima besplatne građevinske, subvencije za javni prevoz, novu školu u Adi, funkcionisanje Akvane i drugih preduzeća.

– Za to ćemo se boriti VEČERAS u 19:30 ispred Gradske uprave – zaključuje Kresojević.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)