Krilca sa roštilja kojima je teško reći NE
Oduševite društvo ovim receptom za pileća krilca.
Kada krilca koja su prenoćila u marinadi stavite na roštilj, dobićete sočno meso koje se odvaja od kosti, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 kg pilećih krilaca
- 3 kašike senfa
- 1 limun
- 2 kašičice bijelog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 50 ml ulja
- 2 glavice crnog luka
- zelena i crvena ljuta papričica
- mirođija, ruzmarin ili neki drugi začin po ukusu
Priprema:
U maloj posudi pomiješajte sok od limuna, senf i stavite sve začine. U veću posudu stavite krilca, pa ih prelijte pripremljenom marinadom i sve dobro promješajte.
Dobro bi bilo da se dan prije pečenja stave u marinadu, da prenoće, ali ako niste u prilici, ostavite ih sat vremena prije roštiljanja.
Izvadite krilca iz marinade i stavite je na zagrijan roštilj. Pecite sedam-osam minuta s jedne strane, pa ih okrenite i pecite još toliko.
U šerpu stavite sitno sjeckan crni luk, pa tu odlažite gotova krilca.
Krilca dekorišite mirođijom ili ruzmarinom. Služite ih topla uz omiljenu salatu i krompir, a ukus će biti potpun kada dodate sitno sjeckane ljute papričice.