Krilca sa roštilja kojima je teško reći NE
Foto: Daniel Hooper/Unsplash

Krilca sa roštilja kojima je teško reći NE

Oduševite društvo ovim receptom za pileća krilca.

Kada krilca koja su prenoćila u marinadi stavite na roštilj, dobićete sočno meso koje se odvaja od kosti, a ukus će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 2 kg pilećih krilaca
  • 3 kašike senfa
  • 1 limun
  • 2 kašičice bijelog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 50 ml ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • zelena i crvena ljuta papričica
  • mirođija, ruzmarin ili neki drugi začin po ukusu

Priprema:

U maloj posudi pomiješajte sok od limuna, senf i stavite sve začine. U veću posudu stavite krilca, pa ih prelijte pripremljenom marinadom i sve dobro promješajte.

Dobro bi bilo da se dan prije pečenja stave u marinadu, da prenoće, ali ako niste u prilici, ostavite ih sat vremena prije roštiljanja.

Izvadite krilca iz marinade i stavite je na zagrijan roštilj. Pecite sedam-osam minuta s jedne strane, pa ih okrenite i pecite još toliko.

U šerpu stavite sitno sjeckan crni luk, pa tu odlažite gotova krilca.

Krilca dekorišite mirođijom ili ruzmarinom. Služite ih topla uz omiljenu salatu i krompir, a ukus će biti potpun kada dodate sitno sjeckane ljute papričice.

Prijatno!

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)