KUM SLAVE Stanivuković na molitvi povodom praznika Mala Gospojina u Hramu u Dervišima
Foto: Grad Banjaluka

KUM SLAVE Stanivuković na molitvi povodom praznika Mala Gospojina u Hramu u Dervišima

"Hvala našem ocu Draganu na pozivu da budemo dio, ali i svjedoci podizanja ove svetinje, ovog hrama" kazao je Stanivuković..

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju Malu Gospojinu, a tim povodom, gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u naselju Derviši Svetoj liturgiji, gdje je zajedno sa sveštenstvom i mještanima, kako kum, proslavio slavu ove crkve.

– Možda je najvažnije reći da je velika čast biti kum, jer kum je čovjek koji ima posebnu obavezu kada kumuje – ili u crkvi ili svom prijatelju. To znači da kum ima duhovnu obavezu da bude prisutan u svakom smislu. Hvala našem ocu Draganu na pozivu da budemo dio, ali i svjedoci podizanja ove svetinje, ovog hrama – kazao je gradonačelnik.

Dodao je da, kada je prvi put došao tu, nisu mogli mnogo da vide da je urađeno, jer je trebalo mnogo toga dodatno uraditi.

– Rekli smo da treba da napravimo parking, staze, ogradu i put ovdje. Kada čovjek da riječ, on to mora i da ispuni. Prvi put je na ovaj praznik ova crkva pokrivena. Danas, možemo da vidimo da smo mi ovdje napravili ogromne pomake, čemu danas danas ovdje sa našim vjernim narodom i svjedočimo, a Grad je podrška svakoj svetinji i crkvi. Danas, kada smo završili jedan dio radova ovdje, zadali smo nove zadatke šta nam je cilj i šta dalje treba da radimo. Pored ulica, mosta i mnogih drugih projekata, ideja nam je da izlijemo temelje i gradimo parohijsku salu. Siguran sam da ćemo naredne godine to i da uradimo, kako se ovdje ne bi okupljali pod šatorom, nego u parohijskoj sali – poručio je Stanivuković.

Sveštenik Dragan Slijepčević poručio je kako se danas vjerni narod okupio da pokaže da smo svi jedno i da su svi ljudi, sa svih strana, ljudi dobre volje, dobrodošli u ovaj Hram.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)