Makovnjača za tople jesenje večeri
Foto: Pexels

Makovnjača za tople jesenje večeri

Ovo tijesto možete koristiti za sve štrudle.

Ako volite makovnjaču evo jednog zanimljivog recepta.

Sastojci:

Tijesto:

40 dkg glatkog brašna

6 g soli

6 kašika ulja

2 dcl mlake vode

Priprema:

U brašno dodajte so, ulje i vodu te umijesite glatko tijesto. Da bi bilo glatko, morate ga doslovno izlupati o sto. Premažite ga dobro uljem i pokrijte krpom da se ne hvata kora i da se ne suši, jer ga nećete u protivnom moći razvući. Tijesto ostavite da se odmori otprilike pola sata i potom ga razvucite. Spremno je za nadjev. Ovo tijesto možete koristiti za sve štrudle: s jabukama, s trešnjama i višnjama, sa sirom, odnosno sve što vaša mašta stvori.

Sastojci za nadjev: 

400 g mljevenog maka

150 g šećera

300-400 ml mlijeka

1 kašika putera

1 vanilin šećer

60 g grožđica po želji

Priprema:

Pomiješajte mak sa šećerom i vanilinim šećerom i prelijte kipućim mlijekom, pa dodajte puter. Dobro izmiješajte i ohladite. Pazite da vam nadjev ne bude suh, jer će se pečene korice odvajati od njega, a niti rijedak, jer će se korice i nadjev izmiješati (stopiti).

Počnite sa 300 ml mlijeka i dodajite prema potrebi dok nadjev ne postane kao gusta krema. Ne smije biti mrvičast. Ovo sve ovisi o tome koliko je mak suh.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)