Miličević: Opozicija treba da se okupi
Foto: D.Rakita

Miličević: Opozicija treba da se okupi

Rekao je da saradnja nije samo moguća nego je i neophodna.

Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS u emisiji MAT BN televizije, rekao je da je trenutno jedini kandidat za predsjednika SDS-a ali da to može da se promijeni do sjednice Skupštine pa i na samoj skupštini.

– Imponuje mi jedinstvo stranke i povjerenje u mene ali je to istovremeno velika odgovornost i obaveza – rekao je Miličević i dodao:

-To u ovom momentu nije privilegija u smislu da nešto dobijate, osim obaveze da jako puno radite. Dobijate vruć kesten u ruke da od jedne političke partije, koja je istorijski važna za Republiku Srpsku koju je utemeljila, napravite preokret i da njen silazni izborni rezultat podignete uz pomoć saradnika. To ne možete sami, to ne može Milan Miličević, niti bilo koji pojedinac, to može uraditi tim ozbiljnih ljudi. To je izazov – smatra Miličević.

U SDS-u će šansu dobiti mladi ljudi. Nudićemo rješenja, a ne samo kritiku vladajućih. Opozicija treba da sarađuje i da se okupi jer svi imamo zajednički cilj, a to je promjena vlasti na čelu sa SNSD-om koja je Srpsku ekonomski upropastila, a stanovništvo raselila po svijetu, istakao je Miličević.

Dodaje da saradnja nije samo moguća nego je i neophodna, te da opozicija treba da se okupi, a da SDS uvijek bio osovina tog okupljanja.

– SDS, PDP, Narodni front Jelene Trivić, Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića, kao i druge društvene grupe i pojedinci koji opoziciono razmišljaju treba da se okupe. Bez obzira kako zamišljamo puteve kojima idemo da bi smijenili SNSD i Milorada Dodika, činjenica je da je to naš cilj. Ako nas ima više sa različitim putevima i načinima, izrodiće se jača snaga i kvalitet da srušimo ovaj režim i vlast koji je Srpsku doveo u stanje u kom se nalazi – kategoričan je Miličević.

Miličević ističe da su SDS i on lično spremni da razgovaraju i dogovore zajednički nastup za promjenu vlasti na izborima 2024. i opštim izborima 2026. godine.

-To je naša odgovornost pred ljudima koji su nas birali. Ne možemo da se svađamo i time omogućimo Dodiku da vlada još 20 godina. To bi bilo suludo i neozbiljno – smatra Milan Miličević.

Govoreći o tzv. preletačima koji su otišli u SNSD ili neke, kako ih naziva, satelitske stranke koje su dio te nakaradne vlasti, Miličević ocjenjuje da je SDS bio rasadnik preletača, a evo i zašto.

-Zato što je SDS bila najjača i najorganizovanija politička stranka, a kao takva je trebalo da se uništi da bi Dodik mogao da vlada. To je smatrao Dodik ali i oni koji su mu bili mentori, dio međunarodne zajednice koji su ga doveli tu gdje jeste. I dan danas je tako – mišljenja je Miličević.

Struja u SDS-u, tvrdi v.d. predsjednika Milan Miličević, nema ali ima različitih mišljenja i pogleda na pravce po nekim političkim pitanjima.

– Volim da čujem različite predloge i da na kraju donesem najbolju, pravu odluku – zaključuje Miličević.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)