Morača, Trifunović i Vukelić o uništavanju automobila: Ovo je otišlo predaleko! (VIDEO)
Foto: D. Rakita

Morača, Trifunović i Vukelić o uništavanju automobila: Ovo je otišlo predaleko! (VIDEO)

"Ulična rasvjeta je radila, jasno se vidjelo da taj ko je to radio nije mario ni za kamere", rekao je Morača.

– Osjećam ugroženost porodice, tu su troje djece i supruga – rekao je danas Nikola Morača, novinar Euroblica i Srpskainfo, ispred Palate predsjednika u Banjaluci, kome su nepoznati vandali oštetili automobil.

– Pozadina je od ovog što se dešava sa mnom u posljednje vrijeme do najavljenih izmjena Krivičnog zakonika. U policiji su rekli da će učiniti sve. Ulična rasvjeta je radila, jasno se vidjelo da taj ko je to radio nije mario ni za kamere. Sad je ovo prešlo u novu dimenziju – rekao je Morača i dodao da je policija obavila uviđaj.

– Postoje snimci gdje se vidi šta rade osumnjičeni – rekao je Morača.

U vandalskom napadu oštećen je i automobil urednika portala Buka Aleksandra Trifunovića, te dva službena vozila ovog medija.

– Način na koji je to urađeno, radi se o sili, mržnji. Policija je bila vrlo profesionalna, dali su sve od sebe. Ja ne okrivljujem nikog ali je stvorena atmosfera i otvoren je lov na novinare. Mi smo od sistema označeni kao neko ko je spodoba – rekao je Trifunović i dodao da je imovina njega i kolege Morače u ovom trenutku najmanje bitna.

– Šta će se desiti drugim kolegama? Sutra će biti kasno – rekao je Trifunović.

Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, je rekao da je Milorad Dodik, predsjednik RS, juče novinare označio kao spodobe.

– Nikada novinari takvim riječnikom se nisu ophodili prema njemu – rekao je Vukelić i pozvao ministra unutrašnjih poslova RS Sinišu Karana da zaštiti novinare, pa ako je potrebno da postavi i patrole pored redakcija.

– Ovo je stvarno otišlo predaleko. Kada pređete granicu, više nema granica i sve je dozvoljeno – ističe Vukelić.

Nada se da će novinare predsjednici skupštinskih poslaničkih klubova pozvati na sastanak, ako u međuvremenu ne bude povučen sporni zakon iz parlamentarne procedure.

Vukelić je rekao da su i protesti jedna od otvorenih mogućnosti, te da mu nije jasno zašto se o svenu ne oglašava akademska zajednica.

CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)