ODRŽAVA SE 59. PUT Kočićev zbor ove godine na novoj lokaciji
Foto: A. Čavić

ODRŽAVA SE 59. PUT Kočićev zbor ove godine na novoj lokaciji

Intenzivne pripreme u toku.

U toku su posljednje, intenzivne pripreme za obilježavanje „59. Kočićevog zbora“, koji će biti održan 23, 24. i 25. avgusta u Banjaluci i u Stričićima.

Kao i prethodnih godina, program će se sastojati od tri dana – dana istine, slobode i otadžbine.

Kako je istakla savjetnica gradonačelnika, Mirna Savić – Banjac, namjera je da se i ove godine, baš kao i prethodnih, organizuju što kvalitetnije aktivnosti, te da se na taj način oživi Kočićev lik i djelo.

Naglasila je i to kako će od ove godine „Kočićev zbor“ biti na novoj lokaciji – na gradskom zemljištu.

– Nova lokacija se nalazi tek nekoliko metara od postojeće. Grad Banja Luka je do sada iznajmljivao tuđu zemlju i uvijek – zavisio od raspoloženja vlasnika, te se zbog toga i rodila ideja da napravimo stalnu lokaciju koju ćemo stalno obogaćivati različitim sadržajima – naglasila je Savić-Banjac.

Poručila je i to kako su prošle godine oboreni svi rekordi kada je u pitanju posjećenost ove manifestacije.

– Prošle godine oborili smo sve rekorde posjećenosti na „Kočićevom zboru“, ali ono što je još važnije jeste to da smo novim konceptom predstavili veliki broj sadržaja upravo na lokaciji Manjače, a koji su u ranijim godinama bili dostupni samo u centru našeg grada. Smatram da je ovo veliki iskorak i da su nasljeđe Petra Kočića, ali i kultura i tradicija ovog kraja neiscrpna inspiracija, te da imamo zadatak i dužnost da ih njegujemo i tokom čitave godine, a dodatno obilježimo upravo na Kočićevom zboru – naglasila je ona.

Detaljni program manifestacije, koja će se i ove godine održati u Beogradu i u Banjaluci, te na Manjači, u Stričićima, biće objavljen u narednom periodu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)