Opozicija u Srpskoj oštro kritikuje zakon o imunitetu
Foto: D. Rakita

Opozicija u Srpskoj oštro kritikuje zakon o imunitetu

Polemika oko dnevnog reda NSRS.

SDS nije podržao prijedlog dnevnog reda NSRS, čija će se redovna sjednica održati 12. decembra.

Šef kluba poslanika SDS Vukota Govedarica kaže da nije poštovan zakon o budžetskim sistemu kada je u pitanju stavljanje na dnevni red Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2024. godinu.

Opozicija kritikuje i Nacrt Zakona o imunitetu, jer smatraju da se njime štiti lično jedna osoba, te da je priča o opštem interesu samo priča.

– Očito da imamo čovjeka koji je zaštićen ko rimski Papa…Vjerujem da će ih ovaj imunitet štititi i od gripe. U kontekstu nagodbe između stranaca i Dodika, Satlera i Šmita, otkazuju se i veliki skupovi. Ponovo naš vođa i otac nacije oblači evropsko odijelo – kaže Nebojša Vukanović.

NSRS donosi novi zakon o referendumu.

– Potpuni nonsens, potpuna nebuloza predsjednika RS. Čini se da Stevandić leži potrbuške i smišlja kako da pomogne jadnim funkcionerima. RS treba zakone koji treba da pomognu narodu – kaže Igor Crnadak iz PDP-a koji smatra da je na kolegijumu potvrđen dogovor između OHR-a i SNSD-a i međunarodne zajednice:

– SNSD je obećao da Vlada RS više nikada neće staviti na dnevni red zakon o nepokretnoj imovini. Realizacija tog dogovora je u toku. Sačekaćemo do Nove godine. Imamo informacije da neće biti usvojen ni izborni zakon, da oni nastave i dalje da kradu – dodao je.

Govedarica objašnjava i kako vidi izmjene zakona o referendumu i građanskoj inicijativi.

– Nemoguće je u ovom trenutku komentarisati zakon koji je u izradi. Ne mogu da se sjetim da je bio predviđen planom rada za ovu godinu – zaključio je.

N1

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)