Plavi orkestar: Loša otkrio kako je nastala pjesma “Suada”
Foto: yt/screenshot

Plavi orkestar: Loša otkrio kako je nastala pjesma “Suada”

Uz planinarenje na Alpama i kuhanje napisao 12 pjesama.

Legendarni „Plavi orkestar“ vratio se na scenu. Imaju više koncerata ovog ljeta, a spremaju i nove pjesme koje, najavili su, ‘nose isključivo dobru energiju i pozitivnu atmosferu’.

Šta se događalo s njima proteklih godina, otkrio je Saša Lošić Loša za hrvatske medije.

– Intenzivno doživljavam stvari, mene je to na neki način vanredno opkolilo, tako da ste me vidjeli prije recimo dvije godine mislili bi da nisam normalan, bio bih pet metara od vas, priznao je Loša za In Magazin.

Takođe je otkrio i da uprkos dugoj karijeri, premda su profesionalci, kod njih i dalje prisutna trema. Loša kaže da nemaju želju održavati karijeru. Još kao srednjoškolci napisali su ‘Suadu’. ‘Reko’: ‘Pava ajmo napravit narodnjak’. Onda sam ja počeo: ‘Ti si meni sve’, i on odgovorio: ‘Ti mi daješ sve’, ja: ‘I kad tebe nema’ i došli smo u dnevnu sobu, odsvirali kao, misleći da će to biti onako, kao neka mala šala’, prisjetio se pjevač.

Na radost brojnih fanova različitih generacija, „Plavi orkestar“ najavio je i novi album. Za vrijeme pandemije Loša je uz planinarenje na Alpama i kuhanje napisao 12 pjesama.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)