Pomama za novim slatkišem u Banjaluci: Probali smo Dubai čokoladu (FOTO)
Foto: V. Ševčuk

Pomama za novim slatkišem u Banjaluci: Probali smo Dubai čokoladu (FOTO)

65 gr ove čokolade košta čak 10KM.

U Banjaluci ovih dana vlada prava pomama za “Dubai” čokoladom.

Naime, popularna čokolada je stigla u jednu prodavnicu slatkiša u centru Banjaluke, pa su mnogi krenuli da probaju njen specifičan okus.

Naime, 65 gr ove čokolade košta čak 10KM, dok pakovanje od 100 gr košta 14 KM.

Da li ova cijena opravdana?

– Lijepa je čokolada zaista, ali cijena je ipak nerealna. Iskreno, kupila sam samo da probam – kazala nam je jedna djevojka koju smo zatekli dok je izlazila iz prodavnice slatkiša i koja je pristala na degustaciju.

Među degustatorima bila je i ekipa BLinka.

Ono što možemo reći da je ukus specifičan, te da se osjeti okus pistacija i kadaifa.

Ipak, prema mišljenju većine iz redakcije, cijena je previsoka za kvalitet.

Ocjena 8/10

Ukus: Pun ukus, zasitna čokolada

Ukoliko, ipak, ne želite da dajete pare samo kako biste probali ovu verziju čokolade, možete sami da napravite kako čokoladu, tako i Dubai kolač.

Donosimo vam recept za čokoladu:

Sastojci:

– 400 g čokolade po izboru (tamna ili mliječna)

– 30 g maslaca

– 150 g kadaifa

– 180 g kreme od pistacija

Upute:

Priprema kalupa:

Otopite čokoladu i rasporedite je po kalupu. Možete koristiti silikonski kalup, kalup za mafine ili kalup za hljeb koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, premažite čokoladom.

Priprema kadaifa:

Usitnite kadaif. Na tavi otopite maslac i dodajte narezani kadaif. Pecite ga dok lagano ne porumeni i ne postane hrskav.

Miksanje sastojaka:

U drugoj posudi lagano zagrijte kremu od pistacija, a zatim je pomiješajte s hrskavim kadaifom. Smjesom pistacije i kadaifa napunite kalup s čokoladom. Prelijte s još čokolade kako biste sve dobro pokrili.

Stavite u hladnjak kako bi se čokolada stegnula. Kada se čokolada stvrdne, izvadite je iz kalupa, narežite na komade i poslužite.

BLink

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)