
POSEBNA POSLASTICA Čokoladni mus sa avokadom
Neuobičajena kombinacija.
Čokoladni mus od avokada ne zvuči kao nešto što na prvu djeluje kao sjajan desert. Više zvuči kao još jedan pokušaj uništavanja deserta zdravim sastojcima. Međutim, zreli avokado uistinu je odlična baza za čokoladni mus.
Budući da se radi o voću i te kako bogatom masnoćom, što je velika rijetkost, avokado daje osjećaj putera koji se lijepo stapa s čokoladom, savršeno imitirajući klasični čokoladni mus. Sve u svemu, ovo je izvrsna alternativa koju morate imati u svom arsenalu recepata za brze deserte.
Sastojci:
2 zrela avokada, srednje veličine
35 g kakaa u prahu
60 ml kokosovog mlijeka
85 g meda
Prstohvat soli
Priprema:
Prerežite avokado na pola, pažljivo izvadite košticu i maknite kožu. Narežite kremasto zeleno meso na četvrtine. Dodajte četvrtine avokada, kakao prah, kokosovo mlijeko, med i so u multipraktik.
Miješajte dok sve ne postane sjedinjeno. Kada je gotovo trebalo bi izgledati gusto i kremasto. Kašikom rasporedite u 2-4 zdjelice za posluživanje. Uživajte odmah ili ohladite u frižideru za čvršću konzistenciju.
Koristite samo zreli avokado. Zrelost je presudna za postizanje te svilenkasto-glatke teksture. Poigrajte se s okusom. Kakao prah može varirati u jačini kusa, stoga se nemojte bojati dodati više ili manje prema ukusu. Ohladite u frižideru za savršenu konzistenciju.
Zasićena masnoća u kokosovom mlijeku očvrsne na nižim temperaturama. Ovaj prirodni učinak učvršćivanja vašem će desertu dati teksturu poput pjene. Ako više volite konzistenciju poput pudinga, preskočite hlađenje, prenosi “NoviList”.