Predstavnici Banjaluke učesnici radionice za podršku razvoju poslovnog sektora

Predstavnici Banjaluke učesnici radionice za podršku razvoju poslovnog sektora

Bolje razumijevanje izazova i mogućnosti podrške marginalizovanim ženama.

Predstavnici Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj i Preduzetničkog centra učestvovali su na dvodnevnoj radionici u Konjicu u okviru projekta podrške marginalizovanim ženama, koju je organizovao USAID/INSPIRE.

Radionica na temu „Strateški program podrške razvoju poslovnog sektora “ bila je dobra prilika za predstavljanje primjera dobre prakse iz našeg grada, ali i prilika za razmjenu iskustava sa predstavnicima drugih jedinica lokalne samouprave, što će svakako doprinijeti boljem razumijevanju izazova i mogućnosti podrške marginalizovanim ženama.

Iz Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj izrazili su zadovoljstvo zbog učešća u ovoj korisnoj inicijativi i naglasili važnost kontinuirane edukacije i saradnje sa međunarodnim organizacijama poput USAID-a.

Kako su pojasnili, ova radionica imala je za cilj unapređenje kapaciteta lokalnih institucija i organizacija za pružanje podrške ženama koje se suočavaju sa ekonomskom i društvenom marginalizacijom.

– Ovaj cilj doprinosi jačanju lokalne ekonomije i stvaranju inkluzivnijeg društva. Ujedno ova radionica bila je i prilika da se učesnici upoznaju sa najnovijim strategijama i alatima za efikasno mentorstvo i razvoj biznisa, što će svakako biti od koristi za buduće inicijative i projekte. Osim toga kroz diskusije i praktične savjete, učesnici su stekli dodatna znanja i vještine koje će im pomoći u daljem radu na poboljšanju poslovnog okruženja – navode u Odjeljenju.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)