Predstavnici Grada Banjaluka na radionici za podršku zapošljavanju marginalizovanih žena
Foto: Grad Banjaluka

Predstavnici Grada Banjaluka na radionici za podršku zapošljavanju marginalizovanih žena

Grad je raspisao Javni poziv podrške zapošljavanju nezaposlenih žena iz marginalizovanih grupa, koji je otvoren do 30. novembra i za koji će biti izdvojeno oko 80.000KM.

Predstavnici Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj i Preduzetničkog centra učestvovali su na radionici iz oblasti tehničke i savjetodavne podrške i monitoringa biznisa marginalizovanih grupa žena.

Radionica koja je održana u Sarajevu u okviru Programa USAID/INSPIRE okupila je predstavnike deset jedinica lokalnih samouprava koje učestvuju u Preduzetničkom fondu za žene.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj Aleksandra Simić istakla je da ova radionica ima za cilj da pripremi gradsku administraciju da na najbolji način odgovori zahtjevima budućih korisnica Preduzetničkog fonda za žene.

-Efikasnost i efektivnost modela podrške razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena,izazovi finansijskog izveštavanja korisnica prema jedinicima lokalne samouprave, praćenje razvoja/promocija njihovih biznisa samo su neke od tema sa kojim smo imali priliku da se upoznamo na ovoj radionici, a upravo kroz upoznavanje sa pozitivnim iskustvima i primjerima dobre prakse jedinica lokalnih samouprava koje su već bile uključene u ovaj projekat bićemo spremni da efikasno odgovorimo na zahtjeve naših budućih korisnica – zaključila je Simićeva.

Podjećamo, ova radionica dio je projekta podrške preduzetništvu marginalizovanih grupa žena, koji zajedno sprovode Grada Banjaluka i USAID/INSPIRE.

S tim u vezi Grad je raspisao Javni poziv podrške zapošljavanju nezaposlenih žena iz marginalizovanih grupa, koji je otvoren do 30. novembra i za koji će biti izdvojeno oko 80.000KM.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)