PREUKUSNO Starinski južnjački recept za pinđur
Foto: V. Ševčuk

PREUKUSNO Starinski južnjački recept za pinđur

Obično prve na tapetu budu barene paprike, ali i ajvar i pinđur su rado viđen gost na svakoj trpezi.

Sezona crvene paprike je tu i svi željno isčekuju da se smanje vrućine, pa da nagrnu na spremanje ukusne zimnice u kojoj će tokom duge zime uživati svi članovi porodice.

Obično prve na tapetu budu barene paprike, ali i ajvar i pinđur su rado viđen gost na svakoj trpezi.

Ukoliko i vi mislite da ni jedan od njih koji kupite ne može ni da priđe domaćem ajvaru ovo je super prilika da prigrabite recept za pravi domaći pinđur koji se jede kašikom, bez hljeba i ičega i to ne malo, nego cijela tegla odjednom.

Pinđur se pravi od sledećih sastojaka:

8 kg crvenih mesnatih paprika

4 kg paradajza

400 ml ulja

400 ml sirćeta

5 kašika šećera

2 glavice bijelog luka

2 veze peršuna

so

Priprema:

Paprike ispecite, ogulite i ostavite da se ocjede preko noći. Zatim ih isjeckajte na kockice. Paradajz poparite vrućom vodom da se lakše sine kora. Ogulite ga i takođe isjeckajte. Stavite ga u šerpu da se kuva i kad uvri polovina vode doda se paprika da se krčka zajedno.

Potom dodajete šećer, ulje, bijeli luk i peršun.

Pržiti dok ne uvri sva voda. Kad uvri dodati sirće i malo prokuvati. Nakon toga sipati u tople tegle i zapeću u rerni.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)