Prole: Sramota je da kolega pravnik ne zna razliku između prostornog i urbanističkog plana

Prole: Sramota je da kolega pravnik ne zna razliku između prostornog i urbanističkog plana

Komentarisala izjavu predsjednika GrO SPS Saše Gligorića, koji je rekao da će insistirati na usvajanju urbanističkog plana.

Član GrO PDP Banjaluka Vedrana Prole prokomentarisala je  izjavu predsjednika GrO Socijalističke partije Srpske  Saše Gligorića da će insistirati na usvajanju prostornog plana jer se kako je naveo izmjenama regulacionih planova pogoduje isključivo investitorima, a na štetu saobraćajne infrastrukture, prostora za igru djece i parkinga.

-Sramota je da kolega pravnik ne zna razliku između prostornog i urbanističkog plana. Kao političar i pravnik, trebalo bi prvo da se upozna sa temom o kojoj želi da diskutuje. Elem, prostorni plan koji kolega Saša Gligorić spominje u svojoj izjavi kada je rekao da će zajedno sa svojim kolegama insistirati na usvajanju prostornog plana, usvojen je 2014. godine, i već 10 godina se primjenjuje – istakla je Prole i dodala:

-Ukoliko je kolega Saša mislio na urbanistički plan, pomenuti plan čekamo čak 40 godina i trenutno je završnoj fazi pripreme za ponovni javni uvid, a na prvom javnom uvidu detaljno je odgovarano na primjedbe građana i uskoro će biti izložen. Ovaj plan je nižeg ranga u odnosu na prostorni plan.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)