Protiv njega se vode brojne istrage: Tramp tvrdi DA ĆE BITI UHAPŠEN
Foto: screenshot/youtube

Protiv njega se vode brojne istrage: Tramp tvrdi DA ĆE BITI UHAPŠEN

Okružni tužilac već neko vrijeme vodi krivičnu istragu protiv Trampa a u vezi sa tajnom isplatom 130,000 dolara Stormi Daniels.

Bivši američki predsjednik Donald Tump u postu na svojoj društvenoj mreži “Truth Social” tvrdi kako će u utorak iduće sedmice biti uhapšen od okružnog tužioca na Menhetnu u Njujorku.

Okružni tužilac već neko vrijeme vodi krivičnu istragu protiv Trampa a u vezi sa tajnom isplatom 130,000 dolara Stormi Daniels.

Daniels, koja je nekada radila u porno industriji, povezuje se s Donaldom Trampom kroz navodnu aferu koju su imali 2006. godine. Zbog isplate koja se desila preko privatnog računa nekadašnjeg Trampovog advokata i fiksera Majkla Koena, a za koju se sumnja da je došla ili iz sredstava Trampove predsjedničke kampanje 2016. ili iz sredstava njegove kompanije, Koen je već proveo tri godine u zatvoru.

-Nelegalno curenje informacija iz korumpiranog i visoko politizovanog Ureda okružnog tužioca na Menhetnu, koji je dozvolio da bude postavljen novi rekord u nasilnom kriminalu i čijeg lidera finansira Džordž Soroš, ukazuje na to da i bez mogućnosti da dokažu da je počinjeno kriminalno djelo i bazirano na starim i opovrgnutim (od strane više tužilaca!) mitovima, vodeći Republikanski kandidat i bivši predsjednik SAD-a, će biti uhapšen u utorak iduće sedmice. Protestujte, vratite nam našu naciju – napisao je Tramp u svom postu.

Ovo nije prva niti jedina istraga koja se vodi protiv Donalda Trampa i njegove poslovne organizacije. I druga tužilaštva u Njujorku predvođena državnom tužiteljicom Savezne države Njujork vode istrage protiv njega.

Kada su u pitanju političke istrage protiv Trampa najopasnija po njega bi mogla biti ona koja se vodi u Saveznoj državi Džorgiji za tvrdnje koje je iznosio po pitanju legalnosti izbora 2020. te za pritiske na izabrane zvaničnike.

Protiv Trampa se vodi i istraga na federalnom nivou po nalogu Ministarstva pravde SAD-a u vezi sa klasifikovanim dokumentima koji su pronađeni na njegovom imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Ukoliko se ostvari ovo što je Tramp naveo u svom postu to će biti prvi i jedini put od 30. aprila 1789. i stupanja na dužnost prvog američkog predsjednika Džordža Vašingtona da je jedan akutuelni ili bivši predsjednik SAD-a uhapšen.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)