Raljić o vodovodnoj mreži: U Motikama radimo punom parom
Foto: Srpskacafe

Raljić o vodovodnoj mreži: U Motikama radimo punom parom

U Vodovodu kažu da je teren ovdje izuzetno zahtjevan, tako da su potrebni dodatni napori kako bi posao bio na vrijeme priveden kraju.

Radi se u Motikama punom parom. Cilj je izgraditi gotovo dva i po kilometra vodovodne mreže i omogućiti kvalitetnije snabdijevanje vodom na ovom području. U sve ovo se uvjerila i naša reporterska ekipa.

– Konkretno ovo je nastavak cjevovoda u dužini od 1600 metara  čija je realizacija počela prošle godine sa vodotornja Drakulić prema Motikama. Ovog trenutka nastavljamo realizaciju ovog projekta u dužini od 2200 metara do naše prepumpne stanice u Tunjicama. Na taj način je izbačen mali rezervoar Katanova Lučice, čime smo premjestili naše potrošače na glavni cjevovod. Time ćemo poboljšati vodosnabdjevanja na kompletnom području. Ovo je investicija u vrijednosti od 145. 000 KM, a dužina cjevovoda kojeg sada radimo je, kao što sam već rekao, 2 200 m. Konkretno, sa današnjim danom došli smo do polovine te investicije. Očekuje nas još nekih desetak radnih dana, da završimo cjelokupnu investiciju, kaže tehnički direktor banjalučkog Vodovoda Željko Raljić.

U Vodovodu kažu da je teren ovdje izuzetno zahtjevan, tako da su potrebni dodatni napori kako bi posao bio na vrijeme priveden kraju.

Kažu da ih na početku realizacije ovog projekta ni vrijeme nije poslužilo.

– Pa evo, ako uzmemo u prethodnom periodu, kada smo prvi dio cjevovoda radili, radilo se u decembru, radilo se u teškim zimskim uslovima, čak se radilo i u kišnim periodima, radnici su radili bez ikakvih prekida, tako da sve pohvale za radnike Vodovoda. Evo i sada se radi punom parom – kaže Raljić

Okončanjem radova, stvaraju se uslovi da vodu dobije oko 150 novih potrošača dok će postojeći korisnici dobiti mnogo urednije vodosnabjdevanje, kažu u gradskom Vodovodu. Planirano je da radovi budu privedeni kraju za desetak dana.

 Srpskacafe

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)