REKORDAN BROJ NOĆENJA Banjaluka postala interesantna turistička destinacija
Foto: V. Ševčuk

REKORDAN BROJ NOĆENJA Banjaluka postala interesantna turistička destinacija

Turistima je interesantna destinacija tokom sva četiri godišnja doba.

Turistički promet u Banjaluci u 2022. godini je bio rekordan sa ukupno 146.189 noćenja, što u posljednjih 20 godina nije zabilježeno, rekla je Srni portparol banjalučke Turističke organizacije Branka Branković.

Brankovićeva je navela da su u 2022. godini zabilježena 94.842 dolaska, te da je Banjaluka u posljednje dvije decenije i dalje prva u Republici Srpskoj kao turistička destinacija.

– Riječ je o zvaničnim statističkim podacima, a broj noćenja slobodno možemo pomnožiti sa 2,5 puta, i onda ćemo dobiti pravu sliku koliko je Banjaluka ostvarila noćenja u protekloj godini – rekla je ona.

Brankovićeva je dodala da su tradicionalno najbrojniji i najvjerniji gosti iz Slovenije, zatim iz Srbije i Hrvatske, a u posljednje dvije godine i iz Crne Gore.

– Možemo da se pohvalimo podatkom da imamo veliki broj gostiju iz svih zemalja, pogotovo iz gradova sa kojima je povezan Banjalučki aerodrom – rekla je Brankovićeva.

Ona je istakla da se gosti u Banjaluci u posljednje dvije godine zadržavaju tri i više noćenja, dok to ranije nije bio slučaj.

– Možemo reći da je Banjaluka turističko mjesto, odnosno jako interesantna destinacija tokom sva četiri godišnja doba i po zvaničnoj statistici i po statistici u gradskoj Turističkoj organizaciji – rekla je Brankovićeva.

Ona je dodala da se bilježi tedencija rasta i u broju dolazaka i u broju noćenja svakog mjeseca tokom godine.

– Banjaluka je administrativni centar Republike Srpske, grad kontinentalnog turizma. Interesantno je da je ona i najzapadniji grad zapadnog Balkana i kao takva je interesantna i istoku i zapadu. Svako nađe sebi ponešto – rekla je ona.

   
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)