Šef delegacije EU u BiH u dvodnevnoj posjeti Banjaluci
Foto: D. Rakita

Šef delegacije EU u BiH u dvodnevnoj posjeti Banjaluci

U četvrtak će zvanično otvoriti “urbanu tržnicu”, u Banjaluci čije je opremanje finansirala EU u okviru projekta “EU for agri”.

Šef Delegacije EU u BiH Јohan Satler boraviće u naredna dva dana u Banjaluci gdje će sutra prisustvovati konferenciji pod nazivom “Izazovi i budućnost poslovanja” koju organizuje Unija poslodavaca Republike Srpske, a finansira EU.

Cilj konferencije je identifikovanje ključnih ekonomskih i socijalnih izazova koji će doprinijeti izgradnji produktivnog i socijalno pravednog društva, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Konferencija će biti održana u Banskom dvoru sa početkom u 10.30 časova, a izjave za novinare su u 11.00 časova.

Nakon toga, Satler će otvoriti konferenciju “Civilno društvo i mediji: Kritički glasovi pod pritiskom” u Domu omladine u Banjaluci.

Na konferenciji, koja počinje u 11.30 časova, obratiće se i šef Misije OEBS-a u BiH Brajan Ageler, kao i izvršni direktor “Transparensi internešnela” u BiH Ivana Korajlić, prenosi Banjaluka.net.

Tokom dva panela koja će uslijediti, predstavnici civilnog društva, institucija i medija diskutovaće o aktuelnim temama i o nacrtu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, piše RTRS.

U četvrtak, 23. novembra, Satler će zvanično otvoriti “urbanu tržnicu”, u Banjaluci čije je opremanje finansirala EU u okviru projekta “EU for agri”.

Otvaranje je najavljeno za 11.40 časova, a izjave za novinare su u 11.30 časova.

U saopštenju se navodi da će Satler tokom posjete Banjaluci imati sastanke sa predstavnicima vlasti Republike Srpske i opozicije.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)