
ŠOKANTNA PRAKSA Radnik otkrio šta se radi sa mesom kada istekne rok
Dodao je i da se proizvodi kojima je istekao rok najčešće ne povlače iz prodaje, kako bi se izbjegao gubitak.
Jasno je da hrana, jednom kada se nađe na rafovima, mora biti prodata prije isteka roka trajanja.
U većini slučajeva to se i poštuje, ali ponekad rok istekne prije nego što proizvod dospje na tržište. Međutim, izgleda da ima i nepoštenih trgovaca, kako je nedavno otkrio jedan zaposleni u lancu prodavnica.
U takvim slučajevima on mora biti povučen iz prodaje, što većina trgovinskih lanaca i radi, piše slovenački Metropolitan.
On je medijima ispričao šta se dešava kada proizvodima u njihovim radnjama istekne rok trajanja. Odlučio je da razotkrije postupke svojih poslodavaca i prizna šta radnici moraju da rade kako bi prikrili greške u prodavnicama u kojima rade. Njegova priča je odjeknula i pokazala da oprez nikada nije na odmet. Svi radimo sve u isto vrijeme. Sklanjamo kutije iz prolaza, siječemo meso, krijemo proizvode kojima je istekao rok, vraćamo ih na police, popravljamo frižidere koji se kvare bar jednom nedjeljno – rekao je radnik čiji identitet nije otkriven, prenosi Blic.
Šokantna praksa
Objasnio je i šta rade sa mesom kojem je istekao rok trajanja. Ako se svježe meso ne proda, ono se ne baca. Šalje se na dalju preradu. Tada se meso pere u sirćetu i vodi, nekoliko puta samelje u mašini, doda mu se začin i od njega se prave kobasice i ćevapi – naveo je izvor.
Dodao je i da se proizvodi kojima je istekao rok najčešće ne povlače iz prodaje, kako bi se izbjegao gubitak.
Umjesto toga, radnicima se zadaje da promene deklaracije i datume na proizvodima. Takođe je apelovao na potrošače da budu veoma oprezni prilikom kupovine prehrambenih proizvoda i da se pridržavaju savjeta koji mogu pomoći da prepoznaju staru robu.
