Stanivuković potvrdio: Subvencije za vrtiće idu do 350 KM, plus novih 500 mjesta u javnim vrtićima (VIDEO)

Stanivuković potvrdio: Subvencije za vrtiće idu do 350 KM, plus novih 500 mjesta u javnim vrtićima (VIDEO)

Za jedno dijete 150 KM, a za dvoje 350 KM plus 500 novih mjesta u javnim vrtićima.

Od sljedećeg mjeseca subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima iznosiće 100 KM za prvo dijete, već od 1.8. iznosiće 150 KM, a krajni je cilj da do 1.7. naredne godine izjednačimo cijene u državnim i privatnim vrtićima.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, dodajući da su usaglašena četiri koraka do krajnjeg cilja a to je da se izjednače cijene.

– Za drugo dijete subvencija je 200 KM, što znači da će od avgusta roditelji dvoje djece imati 350 KM, što je preko 4.000 KM godišnje, to su skoro četiri prosječne plate – rekao je Stanivuković.

Dodaje da je Banjaluka u Bosni i Hercegoviri prvi grad koji je uveo ovu mjeru.

Dodao je da Banjaluka dobija 500 novih mjesta u vrtićima.

– Ovo su najveće mjere koje je Banjaluka imala u ovoj oblasti. Važno je reći da su ovi koraci usaglašeni sa neformalnom grupom roditelja djece i privatnim vrtićima. Usaglasili smo ova četiri koraka – rekao je Stanivuković.

Podsjetio je da je Grad 2022. godine krenuo sa 60 KM, te da se subvencije postepeno povećavaju, isto kao što je bilo sa kartama za penzionere, koje su na kraju bile besplatne.

Osudio je vrtiće koji dižu cijene usluga, kada Grad diže subvencije, te rekao da će se pozabaviti ovom temom.

-Ovo je bitka koju Grad ne može izgubiti. Pozivam roditelje da ne potpisuju ugovore sa vrtićem “Zvjezdica” koji je preko noći podigao cijenu za 100 KM. Iza toga stoji politika, predsjednik Skupštine, dva doktora i vidjeli ste juče na njihovoj konfereniciji  – rekao je gradonačelnik.

Dodaje da je nekoliko puta zvao vlasnicu vrtića “Zvjezdica” ali da nije htjela da se javi.

Te zahvalio svim vlasnicima privatnih vrtića koji nisu dizali cijene i rekao da su to partneri grada i stanovnika Banjaluke.

 

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (0)