Stanivuković traži izmjenu dnevnog reda: Višečlane porodice i penzioneri NE SMIJU ČEKATI (FOTO)
Foto: A. Čavić

Stanivuković traži izmjenu dnevnog reda: Višečlane porodice i penzioneri NE SMIJU ČEKATI (FOTO)

Dnevni red mu neprihvatljiv jer nsu uvršteni prioriteti.

Počela je vanredna sjednica Skupštine grada Banjluke, a pred odbornicima je dnevni red sa tri tačke, i to imenovanje direktora JZU Dom zdravlja u Banjaluci i dvije tačke koje se odnose na poslovanje preduzeća „DEP-OT“.

Međutim, na predloženi dnevni red nezadovljstvo je iskazao gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je zatražio da se pred odbornicima nađe i odluka koja omogućava besplatan javni prevoz za višečlane porodice i penzionere.

-Dnevni red koji je predložen za današnje zasjedanje ovakav kakav je, neprihvatljiv je jer nisu uvršteni prioriteti, čime su određene kategorije poput višečlanih porodica i penzionera dovedeni u veoma nezahvalan položaj – poručio je gradonačelnik.

Kako je istakao, porodice sa četvoro i više djece od maja, juna čekaju da se donese najobičnija odluka koja im omogućava besplatan prevoz, te dodao da su u istoj poziciji i penzioneri kojima je ova odluka takođe veoma važna.

-Materijal koji kandidujemo nije nikakav švedski sto, pa da skupštinska većina razmatra šta im se sviđa. Sve su tačke bitne i nedopustivo je da se porodice sa četvoro i više djece ne smatraju prioritetom u odnosu na bilo koju drugu tačku – naglasio je gradonačelnik.

Dodao je da ovi ljudi zaslužuju objašnjenje zašto je odluka o besplatnom prevozu do sada mogla, a sad ne može.

Gradonačelnik je rekao da ne smatra da odluke poput imenovanja direktora Doma zdravlja, preduzeća „Dep- ot“ ili neke druge predložene tačke nisu važne, ali je istakao da ova pitanja ni u kojem slučaju ne mogu biti važnija od pitanja višečlanih porodica ili rebalansa budžeta, od kojeg zavisi funkcionisanje Grada.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)