Sud odlučuje o tome ko će biti srpski delegat u Domu naroda PS BiH
Foto: Blink

Sud odlučuje o tome ko će biti srpski delegat u Domu naroda PS BiH

Nakon žrijebanja, uslijedile su žalbe.

Centralna izborna komisija BiH zaprimila je tri žalbe na odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda PS BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske koje je sa izjašnjenjima danas dostavila Sudu BiH.

Riječ je o žalbama SNSD, Snežane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić.

Iz CIK su rekli Srni da su žalbe proslijeđene Apelacionom odjeljenju Suda BiH sa izjašnjenjem na žalbe.

– Nakon dostavljanja žalbe sa izjašnjenjima, Apelaciono odjeljenje Suda BiH ima rok od tri dana od dana prijema žalbi da o tome odluči -naveli su iz CIK.

CIK BiH je 4. jula donio jednoglasnu odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske, kojom je mandat dodijeljen Nenadu Vukoviću.

Predsjednika CIK Irena Hadžiabdić rekla je da je na ovu odluku dozvoljena žalba u roku od dva dana, dok će se nakon pravosnažnosti odluke ići u proces potvrđivanja rezultata, prenosi Srpskainfo.

CIK BiH je 1. jula, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukao iz bubnja kandidatsku listu PDP na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata nije se poštovala volja građana.

Osim liste PDP, u bubnju je bila i lista Ranke Perić Romić na kojoj je Snježana Novaković Bursać iz SNSD, koja je u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon opštih izbora 2022. godine izabrana u Dom naroda.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)