Vodovod Banjaluka: Uvode se redukcije vode
Foto: V. Ševčuk

Vodovod Banjaluka: Uvode se redukcije vode

Redukcije zavise isključivo od potrošnje.

Uprkos svim našim apelima, potrošnja vode u prethodnom periodu rasla je iz dana i dan, a pošto su najavljene ekstremne temperature – očekujemo da će taj trend rasta da se nastavi. Došli smo do tačke kad moramo s apela da pređemo na sljedeći korak i da uvedemo redukcije.

Poručili su ovo iz banjalučkog “Vodovoda”.

– Danas od 12 časova pa sve do sutradan u 6 redukcijom će biti obuhvaćeno područje koje se vodom snabdijeva s rezervoara Tunjice: Piskavica, Potkozarje, više zone Ramića i Barlovaca, te više zone Prijakovaca i Dragočaja – rekli su u “Vodovodu“.

Dodali su da je potrošnja na tom sistemu uduplana, te istakli da je tokom prethodnog dana premašila 3.500 kubika (a redovna je oko 1.500).

– Želimo da shvatite da redukcije zavise isključivo od potrošnje, tj. od odgovornog odnosa. Takođe želimo da vas podsjetimo da je i dalje na snazi vanredna situacija i da vodu smijete upotrebljavati isključivo za lične potrebe i potrebe domaćinstva. Ne smiju se puniti bazeni, zalijevati pločnici, prati nešto van kuće. Razumijemo da treba vrt zaliti, ali ne mora svako jutro i svako veče – stoji u saopštenju.

Brojevi telefona na koje možete dobiti informacije su: 051/498-950, 051/498-951, 051/258-678, 051/258-679 i 066/675-183.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)