Ovaj dio Banjaluke dobija DVA PARKA i KULTURNI CENTAR u krugu od 50 metara (FOTO)

Ovaj dio Banjaluke dobija DVA PARKA i KULTURNI CENTAR u krugu od 50 metara (FOTO)

Dosta novog zelenila, spomenik i mjesto koje će okupljati umjetnike.

Pored Narodnog pozorišta Republike Srpske traju radovi na izgradnji “Parka knjige” u kojem će biti izgrađen i spomenik banu Kulinu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković juče je obišao radove, te objasnio zbog čega je ovaj prostor važan.

– Park knjige koji gradimo uz Narodno pozorište, kao ustanovu od kulturnog i nacionalnog značaja, pružiće svim našim sugrađanima jedinstven ugođaj. Uvjeren sam da će po završetku radova ova lokacija postati jedna atraktivna oaza oplemenjena bogatom i neobičnom hortikulturom u kojoj će rado boraviti sve generacije naših sugrađana – poručio je Stanivuković.

On je naveo i to da će park imati svoje prostranstvo, te da će biti obogaćen i drvećem. Kazao je da će u hortikulturu biti uloženo 100.000 hiljada KM.

– Biće zelena površina koja vam nudi mogućnosta da ležite, čitate knjigu, a imaćete doslovno zelene oaze koje vam pružaju osjećaj da ste negdje u šumi, a ne u samom centru – kazao je Stanivuković.

Nedaleko od ove lokacije trebao je biti neboder  (kod nekadašnjeg kina Kozara), ali će umjesto toga Banjaluka dobiti još jedan novi park posvećen Veleizdajničkom procesu.

U ovom djelu nalaziće se i kino na otvorenom.

Svega oko 50 metara od te lokacije obnavlja se i kuća Milanovića.

Podsjetimo,  objekat je od arhitektonskog i istorijskog značaja za Banjaluku i postaće novo mjesto okupljanja ali i centar kulturnih dešavanja u gradu.

Projektom rekonstrukcije biće uređena nova klub-sala za koncerte sa pratećim sadržajima u podrumu objekta, biblioteka, turistički info-centar, multifunkcionalna sala sa pogledom na šetalište, galerijski prostor, kao i novi prostor u potkrovlju za potrebe održavanja umjetničkih radionica.

BLink

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)