ŽESTOKE REAKCIJE IZ SDS I LISTE ZA PRAVDU I RED Narodni front trenutno u sukobu sa opozicijom, ne sa vlastima u RS
Foto: facebook.com/trivicjelena

ŽESTOKE REAKCIJE IZ SDS I LISTE ZA PRAVDU I RED Narodni front trenutno u sukobu sa opozicijom, ne sa vlastima u RS

Buru u opoziciji izazvao je prelazak SDS-ovog narodnog poslanika Aleksandra Trninića u NF. Spekuliše se i prelasku Milana Radovića u stranku Jelene Trivić.

Novi član Narodnog fronta, novoformirane stranke Jelene Trivić, je Aleksandar Trninić, doskorašnji član SDS-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Upravo je ovaj, više nego ijedan dosadašnji, politički “transfer” u NF zatresao političku scenu Srpske, a posebno njen opozicioni dio. Razlog je jednostavan, Jelena Trivić će poslije kontraverznih odluka CIK BiH i poraza od Milorada Dodika u trci za predsjednika Srpske, svega pola godine od održanih Opštih izbora na korak od toga da ima poslanički klub u NSRS.

Očekivano, najžešće reakcije su došle od strane SDS-a i predsjednika ove partije Milana Miličevića, inače poznatog po umjerenim stavovima a posebno javnim nastupima. Ipak, ni on, kao ni Vukota Govedarica, ali ni Stevan Sataltić, portparol SDS-a, kao i Aleksandra Pandurević, nisu štedili Trivićku u kritikama i žestokim optužbama da upravo ona, svojim potezima, razbija opozicioni blok u Srpskoj.

Ono što posebno pogađa SDS jeste činjenica, kako tvrde, da se to dogodilo nakon što je Milan Miličević potvrdio dolazak na osnivačku skupštinu  NF-a u Banjaluci, a neposredno pred samu skupštinu. Dalje u SDS-u prigovaraju Trivićki da je ona najjaču podršku dobila upravo od SDS-a, veću čak i od podrške njene tadašnje stranke – Partije demokratskog progresa.

I posljednje, ali ne i najmanje bitno, jeste nezvanična informacija koja već danima cirkuliše u medijskim i političkim krugovima, a koja glasi da će četvrti član NF-a biti Milan Radović, aktuelni predsjednik GrO SDS Banjaluka i narodni poslanik.

Ako se ta informacija obistini Narodni front će u Narodnoj skupštini RS imati svoj poslanički klub u NSRS. To je primjetio i jedan od lidera opozicije, šef “Liste za pravdu i red” Nebojša Vukanović koji je (ne)očekivano ušao u javno razmimoilaženje sa Trivićevom, a moglo bi se reći čak i u sukob.

– Još samo jedna akvizicija i prelijetanje, i novoformirani Narodni front Jelene Trivić imaće Klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Daleko se neće trebali premještati Aleksandar Trninić, koji je sjedio u zadnjoj klupi SDS-a, pa će se samo prebaciti koju stolicu lijevo do Dubravca i Dončića, a ostaje da se vidi da li će mu se pridružiti i Milan Radović, kako se već duže vremena špekuliše u javnosti, pa da ima svoj Klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske – napisao je Vukanović na svom blogu.

Iako je narodni poslanik već više od pola godine, javnost nije previše upoznata sa djelom Aleksandra Trninića, novog člana NF-a.

Trniniću će NF biti četvrta stranka u političkoj karijeri, iako je u pitanju političar koji ima tek 30 godina.

Bio je član SDS-a, pa Selakovog SPS-a, potom se vratio u SDS, a od juče je u Narodnom frontu. Nebojša Vukanović tvrdi da postoji  jasna veza i razlog zašto je Trninić pristupio NF-u.

– On je veoma blizak Dejanu Slijepčeviću, vlasniku firme GAT iz Novog Sada, pa je vjerovatno njegova uloga ključna za prelazak Trninića i gradnju poslaničke grupe Jelene Trivić – ističe Vukanović.

Za Trninića je javnost ipak čula, kada je 28.oktobra prošlem godine, nakon održanih Opštih izbora, uhapšen u operativnoj akciji “List” kada su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo “Podmićivanje pri izborima u glasanju”.

Među uhapšenima je tada bio i Trninić, tada novoizabrani poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini. Osim njega, uhapšeni su i Bojan Stojić, policajac iz Banjaluke i Sava Ducanović Šokčević, direktorica staračkog doma u Dragočaju.

Međutim, Trninić je i ranije bio privođen u Gradišci krajem septembra prošle godine, zajedno sa još nekoliko osoba, zbog sumnjivog novca.

Policija je kontrolišući dva vozila na području ovog grada u jednom pronašla 10.000 evra u apoenima od 100 evra i promotivni materijal jedne političke partije.

– Ostaje da se vidi kako će SDS i Milan Miličević reagovati na prelijetanje poslanika iz Kluba najveće opozicione stranke i da li će otići na Izbornu Skupštinu Narodnog fronta, kako je Jelena najaviča u emisiji MAT na BN televiziji, a koja ove sedmice treba da se održi u restoranu Ada u Banjaluci, vlasništvo Milana Radovića – napisao je Vukanović na svom blogu.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)