ŽUTO UPOZORENJE NA SNAZI: Jutros kiša, na planinama snijeg
Foto: D. Rakita

ŽUTO UPOZORENJE NA SNAZI: Jutros kiša, na planinama snijeg

Meteorolozi su za danas objavili i žuto upozorenje

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama je registrovan i snijeg.

Meteorolozi su za danas objavili i žuto upozorenje – za grmljavinu (područja Banjaluke, Prijedora i Višegrada) te zbog očekivanih padavina (područja Sarajeva, Tuzle i Bihaća, Foče).

Što se tiče padavina, upozorenje za građane glasi: “Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode.”

Temperature vazduha u 8 sati: Bjelašnica -1 stepen, Ivan Sedlo 5, Sokolac 6, Bihać 7, Bugojno, Drvar, Livno i Sarajevo 8, Banjaluka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 9, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg, Trebinje i Zenica 10, Stolac 11, Neum 12, Mostar 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Tmurno vrijeme, uz padavine i zahlađenje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i većim dijelom dana posvetiti pažnju oblačenju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)