“KONAČNO KRAJ RUGLU” Šta kažu Banjalučani o izgradnji hotela „Palas“ (VIDEO)
Foto: V. Ševčuk

“KONAČNO KRAJ RUGLU” Šta kažu Banjalučani o izgradnji hotela „Palas“ (VIDEO)

Nakon skoro 40 godina konačno se gradi hotel "Palas".

Još od 1987. godine čuveni hotel „Palas“ u samom centru grada čeka nastavak izgradnje ili rušenje, a sudeći prema najavama, naredne godine to bi trebalo da se promijeni.

Prošle godine, svjetski poznati arhitekta Hani Rašid i Filip Cepter, vlasnik kompanije “Zepter International” bili su u Banjaluci na sastanku sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.

Tada je dogovoreno da se ruglo u centru, kako ga Banjalučani zovu, ruši i da se gradi novi moderan hotel, koji će centru grada dati novi izgled.

– Prema dosadašnjoj dinamici, planovima i maksimalno uloženim naporima u posljednje dvije godine, možemo danas gotovo izvjesno reći da će rušenje, a zatim i gradnja hotela “Palas” koja čeka od 1987. godine, početi u februaru naredne godine  – poručio je gradonačelnik nedavno.

Dodao je i da je ovo jedan od najizazovnijih projekata s kojima se njegova administracija susrela, a biće vrijedan oko 80 miliona KM.

Ekipa BLinka provjerila je šta o svemu tome misle građani Banjaluke. Da li jedva čekaju da centar grada izgleda drugačije ili smatraju da hotel ipak nije prioritet?

Većina njih, pohvalila je ovaj potez, zadovoljni što će „ruglo sa trga“ konačno biti uklonjeno.

– Kako da ne, biće bolje nego ovo, ovo je sramota vidjeti. Trebalo je to davno srušiti, pet puta su stavljali ove cerade, bilo je ovo jedno ruglo grada – rekao je jedan od prolaznika.

Jedan od Banjalučana koji je dugo godina bio vani, kaže da kad god dođe vidi da se nešto radi ali da nikada nije uređeno, te da treba da bude srušeno ako već nije funkcionalno.

– Biće lijep hotel. Lijep je grad i ovako, ali biće sad još ljepši – rekao je jedan od sagovornika.

Jedan sugrađanin smatra da treba završiti započeto, ili ako već nije po urbanističkom planu i građevinskim normama, treba ga srušiti i raditi nešto novo, a, kako kaže, držati ovako je katastrofa.

– To će biti svjetsko čudo ako urade, ne vjerujem da će se uspjeti srušiti. Bio bi ljepši trg da nema ni toga ni Boske, ni toga, pa da se izgradi nešto lijepo, približno svjetskim trgovima – kaže jedna prolaznica.

 

 

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (2)
  • comment-avatar

    To znaci da su sve akcije otkupljene po nula maraka i da su mali akcionari propali ! Sad Veliki gazda moze da radi sta hoce i kako hoce , price kako je doslo na red su bajke za djecu , ljudska govna su na vlasti jos gori od proslih vlastodrzaca !!!

  • comment-avatar

    Jebale te alcije. Čega si ti to kupio akcije? Nikad izgrađenog hotela? Pa ne znam kako da ti kažem ali ti si glupan.