LJETO JE STIGLO Evo gdje se u Banjaluci možete rashladiti kraj vode
Foto: V. Ševčuk

LJETO JE STIGLO Evo gdje se u Banjaluci možete rashladiti kraj vode

Na prvi dan ljeta redakcija potala BLINK provjerila je gdje se ovih dana možete rashladiti u Banjaluci.

Na pomen ljeta i Banjaluke, mnogima će prva asocijacija biti rijeka Vrbas i mnogobrojne plaže. Vrbas je brza, hirovita i hladna rijeka koja će vas sigurno rahladiti.

Gradska plaža Abacija, nalazi se u naselju Obilićevo, između Gradskog i Zelenog mosta i jedna je od najposjećenijih kupališta u gradu. Nudi prilaz rijeci, klupe, prirodni hlad, igralište za djecu ali i sportsko-rekreativne terene.

Vrućica je pravi dragulj grada na Vrbasu. Smještena u Srpskim Toplicama nudi nekoliko izvora termalne vode sa temperaturom od 36 stepeni. Ako želite da zauzmete mjesto u jednom od ovih termalnih bazena, savjetujemo vam da poranite. Plaža tokom cijele godine privlači veliki broj kupača jer je upravo Vrućica poznata po ljekovitim svojstvima.

blink.ba

Vrućica

Plaža Slap nalazi u Desnoj Novoseliji. Smještena je uz restoran Slap a zbog dubine rijeke na tom mjestu, privlačna je plivačima i ljubiteljima skokova u vodu.

Izletište Mali Raj u Karanovcu nudi uređenu plažu, terene za odbojku i fudbal, tuševe i toalet. Plažni mobilijar i mjesta za roštilj upotpuniće vaš odmor pored Vrbasa.

blink.ba

Izletište Mali raj

Ne smijemo izostaviti ni plaže uz Vrbanju i rijeku Suturlija.

Kupaliste Zeleni Vir nalazi se na rijeci Vrbanja koja se u Vrbas ulijeva uz naselje Česma.

Park prirode Suturlija nalazi se svega tri kilometra od centra grada i prava je prirodna oaza. Nalazi se u ulici Manjačkih ustanika u naselju Srpske Toplice.

blink.ba

Suturlija

Vodeni park Aquana kao i svake, tako i ove godine, pripremio je niz paketa ulaznica. Cjelodnevna ulaznica radnim danom je 6 KM a vikendom 7 KM. Ukoliko planirate na bazen nakon posla, odnosno, poslije 16 časova, ulaznicu na Aquana bazen platićete 4 KM.
Tu su i posebne akcije za porodice, tako da će tročlana porodica cjelodnevnu kartu platiti 15 KM a četveročlana 20 KM.

blink.ba

Bazen Aquana

Hotel & Wellness Fortuna posjetiocima nudi dva bazena, otvoreni i zatvoreni. Cijena cjelodnevnog boravka na otvorenom bazenu iznosi 7 KM a za cjelodnevno kupanje u zatvorenom bazenu, potrebno je da izdvojite 12 KM.

blink.ba

Fortuna bazen

Ljetne temperature i vrućine ovih dana uzele su maha a Banjaluka se može pohvaliti sa velikim brojem kupališta na kojima možete potražiti instant rješenje.

 

KATEGORIJE

KOMENTARI

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nowak 12 mjeseci

    Sve je OK,osim restorana Slap koji drži čovjek hapšen zajedno sa sinovima za dilanje droge,a u kome se okupljaju muslimani iz dijaspore