BRZA PITA SA PAVLAKOM Sve sastojke sigurno imate kod kuće
Brzo i ukusno.
Na našem podneblju barem jednom nedeljno na trpezi mora da se nađe pita. Slatka, slana, sa domaćim ili kupovnim korama, nije ni važno, jer će svakako u tren oka nestati sa stola.
Danas vam predstavljmo recept za brzu pitu sa jajima i pavlakom, a priprema je toliko jednostavna da ćete je često i rado imati na trpezi.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora
- 4 jajeta
- 180 g kisele pavlake
- 1 čaša kisele vode
- 1/2 čaše ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
Jaja umutite mikserom, pa dodajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, ulje i so.
Sve dobro sjedinite.
Pleh u kom ćete peći pitu podmažite uljem.
Dvije kore ostavite sa strane.
Ostale kore, jednu po jednu zgužvajte i umačite u pripremljenu smjesu.
Redajte ih u pleh jednu do druge. Sa dvije kore prekrijete one zgužvane, stim što poslednju koru treba da premažete s malo smjese i ulja.
Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30 minuta.
Kada je gotova, ostavite je da se ohladi, pa je sijecite na kocke i služite, piše Telegraf.