Banjalučki radnici iz kulture saglasni: Očekuje nas najbolje ljeto u gradu na Vrbasu
Foto: S. Ćuković

Banjalučki radnici iz kulture saglasni: Očekuje nas najbolje ljeto u gradu na Vrbasu

Banjaluka će ovo ljeto imati puno toga za ponuditi turistima i sugrađanima.

Banjaluka je nedavno proglašena za jednu od najpovoljnijih turističkih destinacija za vikend putovanja u ovom dijelu Evrope.

Istraživanje je obuhvatalo cijene taksi prevoza, smještaja, hrane ali i noćnog provoda. Naravno, pored ovih faktora, za dobar provod u gradu na Vrbasu najveću ulogu igra i kulturni život.

Banjalučki kulturni radnici, glumci, muzičari i pisci ističu da grad na Vrbasu može dobro profitirati od ovakvih preporuka i istraživanja, ali i da svakako ima šta da ponudi turistima.

Glumac Zlatan Vidović smatra da grad ima veliku prednost što je među povoljnijim destinacijama te da mu je posebno drago što se u naš grad vraća Demofest.

– Smatram da Banjaluka ima šta da ponudi tokom ljeta što se tiče kulturnih sadržaja od Teatar Festa, Demofesta i ostalih koncerata i dešavanja. Banjaluka je već dugo godina prepoznata kao jedan od reginalnih centara gdje se može što se kaže za malo para lijepo provesti i mislim da je to dobra turistička reklama za Banjaluku – rekao je Vidović.

Glumac dodaje da je jasno vidljivo da je grad na Vrbasu najpristupačnija destinacija, te da je veći broj turista svakako vidljiv.

– Nažalost korona nas je malo poremetila ali mislim da se polako vraćamo u taj neki što se kaže u turistički vrh u regionu – zaključuje Vidović.

Njegovo mišljenje ali i veliki optimizam u isčekivanju koncertne ljetne sezone dijeli i banjalučki muzičar, osnivač orkestra „Rock Simfonija“, Dragan Moconja.

Moconja ističe da je Banjaluka po svojim sadržajima mnogo povoljnija od gradova u regionu, ali priželjkuje i neko „svjetsko“ osvježenje.

– Svakako da jedva čekamo festivale i ljeto, a kada su u pitanju očekivanja želimo da nam u grad dođe nešto novo ako je moguće. Nekako kao da smo osuđeni da stalno jedan te isti asortiman bendova i izvođača slušamo. Nadam se da bi nam se moglo desiti poslije korone da nam dođe neko veliko svjetsko ime i mislim da bi nam to bilo baš osvježenje – poručuje Moconja.

Kao i Vidović, Moconja takođe ističe da je jedno od većih osvježenja povratak Demofesta.

– Tome se baš radujem, a Banjaluka kao Banjaluka je ljeti jako sadržajna i vjerujem da toga neće manjkati i da će turista biti više nego ikad jer i dalje smo mi što se tiče programa i sadržaja poprilično povoljniji od ostalih u regionu, tako da smo samim tim i primamlijivi – naglasio je Moconja.

Pisac i autor najprodavanijih turističkih vodiča o Bosni i Hercegovini, Zoran Matić ne krije radost što će turistički život Banjaluke nastaviti svoj rast bez restrikcija.

– Iskreno me raduje što napokon bez ikakvih restrikcija i bez ikakvih dodatnih pravila možemo uživati u sezoni koncerata, festivala i zabave koja nas očekuje i kod nas ali i širom regiona – rekao je Matić.

Autor turističkog vodiča „50 top lokacija Bosne i Hercegovine“ smatra da ništa ne povezuje ljude kao muzika koja govori univerzalnim jezikom.

– Pogotovo rokenrol. Ljubitelji rokenrola su iskrena publika koja nema granice i zadrške, koja se druži i traga uvijek za novim destinacijama i novim koncertima. Tako da ovog ljeta ćemo se sigurno okupiti u odličnom ambijentu i uz kvalitetnu muziku. Takođe, nakon par godina se vraća i Demofest pa imamo priliku čuti neke nove talente, to mene raduje, da vidim da li se šta zanimljivo pojavilo u ovih par godina. Tako da mislim da je pred nama sjajna sezona dobre muzike i uživanja – zaključio je Matić.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)