Bivša žena Staše Košarca zatražila SANKCIJE za Sanju Vulić (FOTO)
Foto: Sanja Vulić/Facebook

Bivša žena Staše Košarca zatražila SANKCIJE za Sanju Vulić (FOTO)

Na sjednici održanoj krajem avgusta Vulić je stala u odbranu Košarca govoreći da je priča i nasilju u porodici dok je bio u braku sa Sanjom Stanković iskontruisana.

Ponukana izjavama Sanje Vulić na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, prilikom rasprave o Prijedlogu rezolucije o sprečavanju svih oblika nasilja nad ženama i uznemiravanju žena u BiH, o slučaju nasilja u porodici Košarac, Stanković zahtjeva da se shodno Kodeksu o ponašanju poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine – poslanik Sanja Vulić odgovarajuće i sankcioniše.

– U vremenu kada gotovo svakodnevno svjedočimo nasilju nad ženama, u vremenu kada, nažalost, sahranjujemo žene žrtve nasilja – drznuti se i iznositi laži o ženi koja je preživjela nasilje – više je nego sramotno! Ozbiljan političar, parlamentarac, pri tom još i žena – ne bi smio sebi dozvoliti ad hoc iznošenje podataka, improvizovano i bez provjere o bilo čemu, a kamoli o nasilju. Ko treba podsjetiti Sanju Vulić da nasilje može biti staro, ali ne i zastarjelo?! Ko joj daje pravo da moje preživljeno fizičko i psihičko nasilje pripisuje konstrukciji i kuhinji pojedinih aktera?! Ko joj daje pravo da bezočno laže o mom svjedočenju pred Komisijom za utvrđivanje stanja u pravosuđu BiH Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine – navodi Stanković u pismu upućenu Paralementu BiH.

Podsjetimo na sjednici održanoj krajem avgusta Vulić je stala u odbranu Košarca govoreći da je priča i nasilju u porodici dok je bio u braku sa Sanjom Stanković iskontruisana.

– Dosta je više da slušamo o tim starim temama nasilja koje su iskonstruisane i napravljene u kuhinji baš pojedinih aktera. Na toj komisiji nismo imali ništa osim nekog svjedočenja, nikakve dokaze, ljekarske nalaze, već plač i žalopojke jedne žene. Uvijek se postavlja pitanje šta je razlog za taj plač i suze – rekla je tada Vulić.

Za Stanković koja tvrdi da ima dokaze o nasilju koje institucije ne uvažavaju ovakva izjava je dokaz da parlamentarci poput Sanje Vulić ne slušaju običnog čovjeka.

– Ko je Sanji Vulić dao pravo da javno prizna da je agresivna kada je ugrožena, a pri tom istovremeno očekuje da istinska žrtva nasilja ćuti o preživljenim traumama!? Ko je Sanji Vulić dao pravo da omalovažava moju preživljenu traumu i pri tom mi izaziva novu!? Da li je Sanja Vulić svjesna da je nada mnom izvršila psihičko nasilje, ili joj to, pitam, njen parlamentarni status dozvoljava – kao što i nasilnika brani činjenicom da ima dug parlamentarni staž!? Je li to javna potvrda da parlamentarci i političari mogu biti nasilnici i amnestirani od kazne?! Ja, nažalost, znam da jeste. Ko je Sanji Vulić dao pravo da sada govori o mojoj djeci i brani njihovu bezbjednost, a ćutala je kad sam ja tražila našu zaštitu?! Ko je Sanji Vulić omogućio da stavi metu na moje srce, a samim tim i na srca moje djece? (Prilažem ljekarski nalaz o ovoj tvrdnji) – navodi Stanković u pismu koje je ustupila redakciji portala Buka.

Stanković dalje navodi da Vulić ne može znati je li Košarac nasilnik ili nije od njegove bivše žene.

– Ko je Sanji Vulić dozvolio da određuje ko je nasilnik, a ko ne – otkud Sanja Vulić zna s kim sam ja živjela!? Da, živjela sam s nasilnikom i obratila sam se zbog toga Policiji Republike Srpske, i to više puta. Obraćala sam se i drugim zvaničnim institucijama Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Ko je dozvolio Sanji Vulić da me svrstava u ralje opozicije! Istup Sanje Vulić na sjednici 28.8.2023. godine, uvreda je za svaku ženu, ne samo žrtvu nasilja. Uvreda je to za Parlament Bosne i Hercegovine i cijelo društvo. Shodno tome, očekujem odgovarajuću sankciju za poslanika Sanju Vulić. Molim vas, ne propustite priliku da odreagujete na vrijeme – apeluje Stanković u svom pismu.

Podsjetimo ministar Košarac nedavno je glasao protiv proglašenja dana žalosti na nivou BiH zbog femicida u Gradačcu, a u jeku lockdowna našao se u centru afere boraveći na nedozvoljenom i nezakonitom okupljanju koje je bilo protiv svih epidemioloških mjera. Zanimljivo je i kako se, dok je suočen sa optužbama za instrumentalizaciju institucija u slučaju navodnog nasilja, u petak pojavio na protestima za „odbranu institucija Republike Srpske.“

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)