ČESTITAMO POBJEDNICIMA! Banjaluka dobila novi turnir, zaigrao i gradski menadžer
Foto: A. Čavić

ČESTITAMO POBJEDNICIMA! Banjaluka dobila novi turnir, zaigrao i gradski menadžer

Fudbalere sa tribina bodrio i gradonačelnik.

Uspješno je održan 1. gradski turnir u malom fudbalu na sportskim terenima kod Sokolskog doma.

Finalnoj utakmici i ceremoniji proglašenja pobjednika prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je pobjedničkoj ekipi „Bulevar“ uručio pehar.

– Obnovili smo pet kultnih najvažnijih sportskih terena u gradu. Prije svega, ovo Sokolsko igralište je jedno kultno mjesto, koje je ranije odisalo dječijom grajom, ljubiteljima svih sportova, a onda je bila neopravdano duga pauza i mi smo odučili da prekinemo tu pauzu i sada ovo mjesto izgleda svjetski – kazao je gradonačelnik.

Od utorka i igralište na Kočićevom vijencu je zvanično otvoreno i kako kaže gradonačelnik – i tamo možemo da očekujemo kvalitetne sportske događaje.

– Igralište kod Prirodno-matematičkog fakulteta je u novom ruhu, Mocartovo igralište u Parku „Mladen Stojanović“ je takođe obnovljeno, dok obnavljamo igralište kod K4. To je ukupno pet sportskih terena, koji su presvučeni i obučeni ili nanovo izgrađeni. To je dobar znak da sada treba da organizujemo neke nove događaje i da Banjaluka bude puna i sportskih, ali i svih drugih vrsta događaja i manifestacija – kazao je gradonačelnik.

S tim u vezi, kako je rekao – organizovan je i ovaj prvi gradski turnir, za koji je u planu da naredne godine bude u većem obimu, odnosno i u drugim sportovima.

– Naše je da gradimo i obnavljamo, a neka građani uživaju i neka se vesele svakoj novoj manifestaciji – zaključio je gradonačelnik.

Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da je prvi gradski turnir uspješno održan na Sokolskom igralištu, koje je ova administracija uspjela vratiti građanima, posebno djeci i mladim koji ovdje sada mogu da se bave različitim sportskim aktivnostima.

-Ovo je simbolika najave jedne nove tradicije da Sokolsko igrlište treba da vrati duh koji je nekada imalo. Znamo da je vraćanje nekih starih vremena uvijek izazovno, ali večerašnji događaj je opravdao prve korake u tom vraćanju. Imali smo priliku uživati u sjajnoj igri i  druženju, ali ono što je najvažnije u fer pleju svih igrača i mogu da čestitam svima onima koji su učestvovali jer su pokazali da je Banjaluka grad koji ima dostojanstvo i da zaista njeguje onu istinsku kulturu i duh sporta – poručio je gradski menadžer, koji je predvodio ekipu Gradske uprave na ovom turniru.

U okviru turnira, svi prisutni mogli su da uživaju u koncertu etno pjevačice Danice Krstić.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)