Čubrilović: Ninkoviću vi ste džuboks predsjednik, kako Đajić ubaci ujutru, vi tako…
Foto: V. Ševčuk

Čubrilović: Ninkoviću vi ste džuboks predsjednik, kako Đajić ubaci ujutru, vi tako…

Odrastao sam uz ovu koaliciju, vi je niste pravili već bili protiv nje - rekao je on predsjedniku Skupštine.

Mislio sam da je napokon došlo vrijeme da usvojimo regulacioni plan za kolektore i da ćemo napokon početi da čistimo naš Vrbas, na moju žalost to se nije desilo jer je komisija bila protiv.

Rekao je odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Đuro Čubrilović i dodao da je on glasao da se ovo nađe na dnevnom redu uprkos napadima predsjednika Skupštine Ljube Ninkovića da su izdali koaliciju.

-Predsjedniče, vi ste odmah poletili da optužite odbornike iz skupštinske većine, pa ste na pres konferenciji govorili kako smo izdali koaliciju, kako smo lopovi, interesdžije. Ja moram da vas podsjetim da sam odrastao uz ovu koaliciju koja postoji 25 godina koju čine Milorad Dodik, Nedeljko Čubrilović, Petar Đokić i zadnjih desetak godina Nenad Stevandić, a moram vas da podsjetim i vas da ste vi upravo prije 7-8 godina bili za rušenje ove koalicije – rekao je Čubrilović i počeo čitati šta je Ninković nekada pisao.

Citirao je status Ninkovića dok je bio u opoziciji koji je tada napisao “Borim se preko 10 godina protiv vašeg sistema i boriću se dok ne nestane taj sistem”

-Nemate pravo da mene optužujete da sam izdao ovu koaliciju jer je vi niste pravili, niste bili ni odbornik kada je pravljen, ni vi ni vaš predsjednik Gradskog odbora. Dato vam je na tacni da upravljate sa njom. Ja sam iskreno digao ruku za vas kada ste bili prijedlog za predsjednika Skupštine, mislio sam da ćete ovaj posao raditi približno kao Mladen Ilić, ali na kraju vidim da ste postali džuboks predsjednik  – kako u vas ubace, tako pričate. Kako Đajić ubaci ujutru, vi tako… – rekao je Čubrilović i nastavio diskusiju o kolektorima.

Čubrilović kaže da imamo rijeku ispred nosa svih naših građana, a spremni smo da sjednemo u auto i odemo van Banjaluke da bismo prošetali pored Plive, Sane, Krupe, Une, čistih Rijeka, dok kako kaže, svoju ne želimo da spasimo.

-Žao mi je što su kolege koji su u komisiji za prostorno bili protiv ovoga ali se nadam da će neka bolja skupštinska većina koja će doći ovdje imati snage da izglasa kolektore – zaključio je Čubrilović.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)