Đajić organizuje koncert Baje Malog Knindže u školi u Banjaluci, RODITELJI BIJESNI

Đajić organizuje koncert Baje Malog Knindže u školi u Banjaluci, RODITELJI BIJESNI

Roditelji kažu da je ovo "skandal bez presedana".

Koncert patriotskih pjesama i folklora, povodom Dana državnosti Srbije” – tako se zvanično zove hepening, koji će se u subotu održava u sali Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici u Banjaluci.

Kako lijepo stoji na plakatu, ulaz je slobodan, a pokrovitelj koncerta je profesor dr Vlado Đajić, javnosti od ranije poznat kao predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka, direktor UKC RS i stari organizator partija za djecu i odrasle.

Rukovodstvo OŠ “Branko Radičević”, najveće osnovne škole u Republici Srpskoj, danas nije bilo dostupno za komentar, ali su se zato oglasili roditelji.

Svi koji su govorili za Srpskainfo, bez izuzetka su ogorčeni organizovanjem ovakvog koncerta u prostorijama škole.

– Sramota, djeca nemaju gdje da rade fizičko, ali se zato sala galantno ustupa jednom šatorskom pjevaču koji se proslavio na zborovima – kaže jedan nezadovoljni tata.

Drugi se pita otkud Đajiću “pravo i nadležnost” da organizuje koncert i čijim parama plaća Baju, čiji honorari nisu nimalo naivni.

– Istina, ako njegov partijski šef Milorad Dodik može Baju odlikovati Ordenom Njegoša za zasluge u kulturi, zato mu Đajić ne bi mogao organizovati koncert u najvećoj školi u Srpskoj – komentariše jedna ogorčena majka.

Čitalac Srpskainfo, koji ima dvoje djece, đaka OŠ “Branko Radičević” kaže da se i ranije u ovoj školi dešavalo svašta, ali da je ovo skandal bez presedana.

– Naravno, oni će se vjerovatno “vaditi” da je koncert u subotu, kad nema nastave, ali škola je uvijek škola. Što nisu nešto organizovali za djecu, da se druže, da uče kroz igru. Ovako očekujem da će u ponedjeljak nakon koncerta učitelji i nastavnici propitati djecu da provjere jesu li pažljivo slušali Bajine “lekcije” – kaže ovaj tata.

Inače, Mirko Pajčin, alijas Baja Mali Knindža, poznat je po pjesmama koje neki krste kao “patriotske”, a čiji su stihovi, na primjer “duni vjetre, malo preko jetre”, i “Moj je tata zločinac iz rata, a nema niko mu*a, da ga vodi do suda”.

[DCRP_shortcode style="3" image="1" excerpt="1" date="0" postsperpage="4" columns="4"]
KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)