Đajić protiv neradne nedjelje, izvrijeđao radnike i gradonačelnika

Đajić protiv neradne nedjelje, izvrijeđao radnike i gradonačelnika

Radnici za, Đajić protiv.

Bez obzira na to što su građani i privrednici za neradnu nedjelju, predsjednik GO SNSD Banjaluka Vlado Đajić izričito je protiv, još je i vrijeđao gradonačelnika.

– Neradnik Draško Stanivuković promoviše nerad! Zahtjev Draška Stanivukovića i neznalica oko njega iz Gradske uprave je da se u Banjaluci u tržnim centrima nedjelja proglasi kao neradni dan. Mi, kao ozbiljna politička partija, zajedno sa koalicijom tražili smo mišljenje od područne Privredne komore Banjaluka – poručio je Đajić.

Tvrdi da bi došlo do otpuštanja radnika.

– Zvanični rezultati kažu da bi, u slučaju neradne nedjelje, došlo do otpuštanja preko 500 radnika u Banjaluci, da bi Banjaluka bila pust grad, da bi rad restorana bio prepolovljen, a da bi samo u Delta tržnom centru oko 150 radnika ostalo bez posla – tvrdi Đajić.

Kao u svemu i u ovome vidi političku odluku.

– Mi smo, zajedno sa koalicijom, odlučili da održimo nekoliko ozbiljnih sastanaka sa privrednim subjektima, da se sprovedu detaljnije analize i da se zauzme stav o tome – istakao je on.

Naveo je i primjer Bijeljine.

– U Bijeljini, gdje je donesena takva odluka, promet je u svim objektima pao preko 10% , a Privredna komora će tražiti da se ta odluka promijeni. Banjaluka je bila zarobljena Кoronom, gradonačelnik planira da je zarobi svojim neozbiljnim odlukama – tvrdi Đajić.

On je u svom saopštenju nastavio da vrijeđa gradonačelnika Banjaluke.

– Od Korone se oporavila za godinu dana, a kako stvari stoje, od njega i onih oko njega neće se oporaviti narednih 10 godina. Insistiraćemo i boriti se da rad radnicima nedjeljom i državnim praznicima bude adekvatno plaćen! – rekao je on.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)