JESENJA ČAROLIJA U BANJALUCI Otvoren prvi Jesenji festival cvijeća i plodova (FOTO,VIDEO)
Foto: V. Ševčuk

JESENJA ČAROLIJA U BANJALUCI Otvoren prvi Jesenji festival cvijeća i plodova (FOTO,VIDEO)

Festival je otvoren do 23. septembra.

Otvaranjem Jesenjeg festivala cvijeća i plodova u Parku „Petar Kočić“ započela je jesenja čarolija u našem gradu.

Park „Petar Kočić“ postao je prava jesenja oaza, puna prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica, cvjetnih aranžmana i jesenjih plodova.

[foogallery id=”18818”]

Na ovoj manifestaciji izložbeno-prodajnog karaktera, koja se prvi put održava u našem gradu učestvuje do sada najveći broj izlagača – 30, a Festival traje do petka 23. septembra.

Pogledajte u video kako je izgledalo otvaranje festivala:

Povodom otvaranja održan je i prigodan prateći program, koji su priredile balerine Prve baletske škole, a otvaranju je prisustvovale savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo i savjetnica gradonačelnika za medije Tanja Vukomanović, koje su se zahvalile svim učesnicima i svakako izlagačima koji su dali svoj doprinos ovom jedinstvenom događaju.

[foogallery id=”18819”]

– Banjaluka je dobila još jednu novu manifestaciju, koja će jesen u našem gradu učiniti veselom i šarenom. Imali smo čarobnu zimu, bogato proljeće i ljeto, a sada imamo i Jesenji festival, koju će ovu jesen učiniti čarobnom – poručila je savjetnica gradonačelnika za medije Tanja Vukomanović.

Prema njenim riječima, Jesenji festival cvijeća i plodova prilika je za sve izlagače da predstave svoje proizvode, ali i prilika da naši sugrađani uživaju u prekrasnom ambijentu Parka „Petar Kočić“ i bogatom programu za sve uzraste.

-Uprkos tome što smo u našem proljećnom sloganu govorili „Ljeto je za more, zima za planinu, a proljeće za Banjaluku“ ispostavilo se da su Banjalučani i svi turisti u proteklom periodu mogli uživati u našem gradu tokom sva četiri godišnja doba – rekla je Vukomanovićeva.

Savjetnica Vukomanović podsjetila je da već sutra, 22. septembra od 11.00 časova naše najmlađe sugrađane očekuje zanimljiv program, kao i da će biti izabrani kralj i kraljica jeseni, te tom prilikom pozvala sve naše mališane i sve naše sugrađane da se pridruže druženju u Parku „Petar Kočić“.

Govoreći o ideji za organizaciju Jesenjeg festivala cvijeća i plodova, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo rekla je da je inicijativa za ovaj festival pokrenuta od strane cvjećara i poljoprivrednih prooizvođača, koji su izrazili želju da plodove svog rada izlože i tokom jeseni.

– Osim privrednog značaja, Jesenji festival cvijeća i plodova sadrži i jedan edukativni segment, jer će za naše mališane iz banjalučkih vrtića i škola biti organizovan program učenja o jeseni i jesenjim plodovima – istakla je Šukalova.

Ona je dodala da su u okviru Festivala uručene nagrade dobitnicima Banjalučkog ljeta, te najavila da će sutra biti uručene nagrade pobjednicima akcije „Biramo najuređenije“.

– Banjaluka ponovo živi, a ja koristim priliku da pozovem sve naše sugrađane da posjete Festival u Parku Petar Kočić i uživaju u jesenjoj čaroliji– zaključila je savjetnica Šukalo.

Festival će za sve posjetioce biti otvoren danas i sutra od 10.00 do 19.00 časova, a 23. septembra od 10.00 do 17.00 časova.

Kako je ranije najavljeno, 22. septembra predviđen je sjajan program za naše mališane, tokom kojeg će biti izabrani kralj i kraljica jeseni.

Takođe, u okviru programa ovog festivala biće uručene i nagrade pobjednicima tradicionalne akcije „Biramo najuređenije“.

KATEGORIJE
TAGOVI

KOMENTARI

Wordpress (0)